2022 Devamsızlıktan sınıfta kalma var mı, yok mu? Devamsızlıktan sınıfta kalınıyor mu, olacak mı? Lisede devamsızlıktan kalan öğrenciler...

Okulların kapanmasına az bir süre kala öğrenciler bu konu hakkında pek çok konu hakkında araştırmalarda bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de devamsızlıktan sınıfta kalmanın var olup olmadığıdır. Peki, devamsızlıktan sınıfta kalınıyor mu? 2022 yılı devamsızlıktan sınıfta kalma olacak mı, var mı? İşte detaylar...

28.05.2022-19:24 - (Son Güncelleme: 28.05.2022-19:24) 2022 Devamsızlıktan sınıfta kalma var mı, yok mu? Devamsızlıktan sınıfta kalınıyor mu, olacak mı? Lisede devamsızlıktan kalan öğrenciler...

2021-2022 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşılırken birçok öğrenci durumları hakkında pek çok bilgiyi merak ediyor. Özelliklede 2022-2023 eğitim öğretim yılındaki durumlarını. 17 Haziran 2022 tarihinde karnelerini alacak belli nedenlerden ötürü devamsızlık haklarını kullanan birçok öğrenci 2022 yılında devamsızlıktan kalmanın var olup olmadığını merak ediyor.

Sınıfta kalma var mı, yok mu?

Yüz yüze eğitim sisteminde kararlı olduğunu dile getiren MEB, liselerde devam zorunluluğu olduğunun altını çizerek mazereti olmayan öğrencilerin belirlenen devamsızlık yapma süresini aştıkları zaman sınıf tekrarı yapacağını açıkladı. Yani 2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde herhangi bir mazeret bildirmeksizin devamsızlık yapan ve süreyi aşan öğrenciler sınıfta kalacak.

Bunun yanı sıra lisede öğrenim gören sınıf düzeyi fark etmeksizin her öğrenicinin yıl sonunda ortalamaları 50'nin altındaysa ve ayrıca 3 dersten kalan öğrencilerde doğrudan sınıf tekrarına kalacaktır.

Bunların dışında ilkokulda sınıfta kalma olayı bulunmamaktadır. Fakat, 5, 6, 7 ve 8'ici sınıf öğrencilerinin ise yıl sonu puanı 45'ten az gelirse sınıfta kalma veya geçme durumuna karar verilmesi adına şube öğretmenler kurulu toplanıyor ve verilen karara göre öğrencinin sınıftan geçmesine veya kalmasına karar veriliyor.

lisede sınıfta kalma var mı yok mu

Lise 1'inci sınıf tekrarı nasıl olur?

Direkt olarak belirlenmiş olan yıl sonu puanının altında kalanlar, sorumlu olarak sınıfı geçemeyenler ve devamsızlığı fazla olan öğrenciler başarısız sayılarak sınıf tekrarına gider. Sınıf tekrarı ortaöğretim süreci boyunca en fazla bir kere yapılmaktadır (hazırlık sınıfları hariç).

Lisede devamsızlıktan kalan öğrenciler ne yapacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), devamsızlıktan dolayı sınıfta kalan lise öğrencilerine mesleki eğitim merkezlerine geçiş hakkı tanıdığını dile getirdi. Bu durumda olan öğrencilerin dönem sonunu beklemeksizin mesleki eğitim merkezlerine geçebilecek. Öğrencilerin isteği doğrultusunda kayıtları, mesleki eğitim merkezi diploma programına aktarılabilecek.

Tüm bunların yanında öğrencilere, bir sonraki eğitim döneminde, ayrıldıkları sınıf seviyelerinde eğitimlerine devam etme hakkı verilecektir.

Öğrenim hakkını tamamen kaybeden öğrenciler ise açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi veya mesleki eğitim merkezine yönlendirilecektir. Yeni yapılan düzenleme sonrasında öğrenim hakkını kaybeden hiçbir öğrencinin okul dışında kalmaması ve öğrenim hakkından faydalanması amaçlanmaktadır.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal