2022 Aile Destek Paketi ödemeli başladı mı? Aile Ödeme Paketi’nden kimler yararlanacak? 2022 Aile Destek Paketi başvuru ekranı

Türkiye’deki ihtiyaç sahibi binlerce vatandaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağlayacağı Aile Destek Paketi ödemeleri konusundaki gelişmeleri merak ediyor. Peki 2022 Aile Destek Paketi ödemeli başladı mı? Aile Ödeme Paketi’nden kimler yararlanacak? 2022 Aile Destek Paketi başvuru ekranı ve diğer detaylar haberimizde...

02.08.2022-10:40 - (Son Güncelleme: 02.08.2022-10:40) 2022 Aile Destek Paketi ödemeli başladı mı? Aile Ödeme Paketi’nden kimler yararlanacak? 2022 Aile Destek Paketi başvuru ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı Aile Destek Paketi ödemeleri, Türkiye’deki milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaşın gündemini yoğun biçimde meşgul etmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından ekonomik olarak kendilerine yetemeyen vatandaşlara yapılacak olan Aile Destek Paketi ödemeleri kapsamında yapılan araştırmalar ‘’2022 Aile Destek Paketi ödemeli başladı mı? Aile Ödeme Paketi’nden kimler yararlanacak?’’ soruları üzerine yoğunlaştı. 

2022 Aile Destek Paketi ödemeli başladı mı?

Aile Destek Paketi kapsamındaki ödemeler 29 Temmuz 2022 Cuma günü itibariyle ihtiyaç sahiplerine ödenmeye başlandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahiplerine destek olma amacıyla hayata geçirilen Aile Destek Paketi konusunda önemli açıklamalar yaptı. Çalışanların ve emeklilerin de Aile Destek Paketi’ne başvuru yapabileceğini söyleyen Bakan Yanık, ödemelerin 12 ay boyunca 450 TL ile 600 TL arasında yapılacağını belirtti.

Aile Destek Paketi başvuruları E-Devlet sistemi üzerinden veya illerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan yapılabilecek. Ayrıca E-Devlet sistemi üzerinden Aile Destek Paketi ödeme sorgulaması yaparak ödemelerin yapılıp yapılmadığı kontrol edilebiliyor. 

Aile Destek Paketi

Aile Destek Paketi başvuru şartları nelerdir?

Aile Destek Paketi’ne başvuru yapmak isteyenlerin gerekli bazı şartları karşılaması gerekiyor. İşte gerekli o şartlar:

- T.C. vatandaşı olmak

- Mavi Kart sahibi olmak

- Hanesinde kamu işçisi, memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacak.

-Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

-Kişinin 18 yaşından küçük olması,

-Ayrıca destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelire sahip olmak şartları aranacak. 


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal