TÜİK Temmuz 2022 enflasyon rakamları: Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Temmuz ayında enflasyon ne kadar olacak?

Türkiye’deki milyonlarca vatandaş Temmuz oranlarının ne zaman açıklanacağı konusunda dikkatlerini TÜİK’in yapacağı açıklamaya çevirdi. TÜİK’in açıklayacağı enflasyon rakamlarıyla beraber kira artış oranları da şekillenecek. Peki Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Temmuz ayında enflasyon ne kadar olacak? İşte TÜİK Temmuz 2022 enflasyon rakamları detayları...

01.08.2022-14:45 - (Son Güncelleme: 01.08.2022-14:45)

Türkiye’de ekonominin gidişatını belirleyen en önemli faktörlerden birisi olan enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bir kaç gün içerisinde açıklanacak. TÜİK Haziran ayı enflasyon oranlarını aylık 4,95, yıllık ise 78,62 oranında açıklamıştı. Şimdi ise gözler TÜİK Temmuz ayı enflasyon rakamlarında olacak. Türkiye’deki milyonlarca vatandaş Temmuz oranlarının ne zaman açıklanacağı konusunda dikkatlerini TÜİK’in yapacağı açıklamaya çevirdi. TÜİK’in açıklayacağı enflasyon rakamlarıyla beraber kira artış oranları da şekillenecek. Peki  Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Temmuz ayında enflasyon ne kadar olacak?

Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı enflasyon verilerini 3 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 10.00’da açıklayacak. 

TÜİK Temmuz ayı enflasyon oranı

Temmuz ayında enflasyon ne kadar olacak?

Ekonomi uzmanlarına göre enflasyon Temmuz ayında aylık yüzde 2,9’luk bir artış yaşayacak. Yapılan anketlere göre ise TÜİK’in yıllık enflasyonu 80,5’ye yükseltmesi bekleniyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal