2022-2023 sezonunda futbolda oyuncu değiştirme kuralı kaç oldu?

Ülkemizde ve dünyada 2 yıldır süren koronavirüs salgını her şeyi etkisi altına almıştı. Bunlardan biride futbol. Futbol da oyuncu değişikliği hakkı konusunda kurul toplanıp en fazla 5 kişi olmasında karar kılmışlardı. Peki yeni sezon maçlarda bu kural devam edecek mi? Takımda kaç oyuncu değişikliği yapılabilir? İşte detaylar...

14.06.2022-01:49 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-01:49) 2022-2023 sezonunda futbolda oyuncu değiştirme kuralı kaç oldu?

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. 2 yıl süren salgından dolayı koyulan tedbirler çerçevesinde bir çok kural getirilmişti. Şimdilerde maske takmak bile zorunlu değil. Koronavirüs salgını sırasında futbolda da belirli tedbirler alınmıştı. Bunlar biri oyuncu değişikliği sayısıydı. 5 oyuncu değişikliği yapılabiliyordu. Bu kural hala geçerli mi sorusu internette araştırmalara neden oldu. Bizde sizler için haberimizde bilgi verdik.

Futbolda oyuncu değiştirme hakkı kaç 2022-2023

Salgından dolayı 5 oyuncu değişikliği kararı yeni sezonda da olmasına karar verildi. IFAB internet sitesinden açıklamada bulundu.

Yapılan kurul toplantısında yedek oyuncular içinde bir karar çıktı. Daha önce 12 yedek bulunuyordu. Bunun 15 olmasına karar verildi.

Ayrıca FİFA Başkanı Gianni Infantino'nun katılımı ile gerçekleşen toplantıda daha önceki maçlarda da denenmiş olan video yardımcı hakem (VAR) için maç pozisyonlarını daha hızlı değerlendirebilmek adına geliştirdiklerini ve yapılan testler sonucu başarılı bir teknoloji yardımcısı olduğunu belirtti.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal