2021 Sorumluluk Sınavı Ne Zaman?

MEB lise öğrencilerine yönelik 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile ilgili sene sonu iş ve işlemler hakkında yazı gönderdi. Peki, Sorumluluk sınavı ne zaman?

17.06.2021-10:09 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-10:09)

Dönem içerisinde başarılı olması gereken derslerden başarısız olan öğrenciler sorumluluk sınavı ile birlikte başarısız olduğu derslerden geçme imkanına sahip oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı, sene sonu iş ve işlemler konulu yazıyı illere gönderdi. Bunun sonucunda vatandaşların büyük çoğunluğu sorumluluk sınavı ne zaman? sorumluluk sınavı konuları nelerdir? gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. 

LİSE SORUMLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Çin'in Wuhan kentinde başlayıp bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsten dolayı dönem boyu uygulanmış olan uzaktan eğitim sürecini göz önüne alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde sınıf geçme koşullarına dair düzenlemelerde bulundu. Söz konusu düzenlemelere göre karneler sadece birinci dönem ya da iki döneme de ait puanlara göre hazırlanabilecek.

Her iki döneme ait hiç yazılı sınav ya da performans, proje notu bulunmayan öğrencilerin velileri ile görüşme işlemi gerçekleştirilecek. Bu kişiler için ikinci dönem sınavlarına girmeleri talep edilecek. Sınav olmayan öğrenciler tüm derslerden sorumlu olarak görülecek ve üst sınıfa geçiş işlemi yapılacak. Yıl sonu başarı puanı 50'den düşük olan hazırlık öğrencileri de sorumlu olarak 9. sınıfa geçecek.

Sorumluluk sınavlarında lise öğrencileri ikinci dönem başarısız olmuş oldukları derslerden sorumlu olacak.

Söz konusu açıklama yazısına göre lise son sınıf öğrencilerinin diplomaları, uzaktan eğitimin bitmiş olduğu 2 Temmuz tarihi esas alınarak hazırlanacak. Derslerde başarı gösteremeyen öğrenciler ise 21 Haziran ve 2 Temmuz tarihleri arasında sorumluluk sınavına girerek dersleri vermeye çaba gösterecek.

Mesleki ve teknik liselerde okuyan 12. sınıf öğrencilerine dair ise zorunlu stajlarından muaf tutulduğu bilgisi yer aldı. Pandemi nedeni ile öğrenciler karnelerini elektronik ortam içerisinde görüntüleyebilecek. Karneyi basılı bir şekilde almayı talep eden öğrencilerin ise okul müdürlüğüne gidip başvuru yapması lazım.

LİSE SORUMLULUK SINAVI NEDİR?

Sorumluluk sınavları lise ve hazırlık öğrencileri için her yıl yapılır. Yıl sonu başarı puanının 50 olması gerekmektedir. Söz konusu sınav eğitim ve öğretimin başında yapılır. Dönem sonunda bir dersten başarısız olarak görülen öğrenciler için de aynı biçim ile hafta içinde ek bir sınav gerçekleşir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal