2021 Polislik KPSS Puanı

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından polislik için KPSS puanını araştırıyorlar. Peki, polislik KPSS hangi puan türünden tercih yapılır?

16.09.2021-10:19 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-10:19) 2021 Polislik KPSS Puanı

Polislik Kpss hangi puan türü? sorusunun cevabı merak edilip araştırılıyor. 2021 KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrenciler, bölümlerin taban puanlarını sorguluyor. Merak edilenlerden birisi de POMEM KPSS puanı. Haberimiz içerisinde konu ile ilgili ayrıntıları bulabilirsiniz.

POLİSLİK KPSS TABAN PUANI NEDİR?

POMEM alımları için İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenmiş tarihler içerisinde ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirmiş olacağı sınavda, KPSS'de lisans mezunları P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları ise P93 puan türü üzerinden (70,00) taban puan ya da üzerinde puan sahibi olmalıdır.

POLİSLİK KPSS HANGİ PUAN TÜRÜ?

POMEM alımları için İçişleri Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu tarihler içerisinde ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirmiş olacağı sınavda, KPSS'de lisans mezunu olan kimseler P3 puan türü üzerinden (60,00), önlisans mezunları ise P93 puan türü üzerinden (70,00) taban puan ya da üzerinde puan elde etmiş olmalı.

POMEM KPSS KAÇ PUAN?

KPSS'de bakanlık tarafından belirlenecek olan taban puan ya da üstünden puan almış olmak, (Lisans mezunları için KPSS lisans puanı P3 puan türü üzerinden (60,00), önlisans mezunları içinse KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan ya da üzerinde bir puan almış olmak.)

Şehit ya da vazife malullerinin eş ya da çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8'inci maddesinin (c) bendinde tespit edilen puanın en az % 80'ine sahip olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için KPSS lisans puanı P3 puan türü üzerinden en az (48,00), önlisans mezunları içinde uygulanan KPSS önlisans puanı P93 puan türü üzerinden (52,00) taban puan yahut üzerinde puan sahibi olmak.)

ÖN SAĞLIK KONTROLÜ

Adaylar POMEM sınavlarına girmiş yapmadan önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolüne alınır. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'ne uygun bir şekle göre yerine getirilir.

Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar için 'Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur' ya da 'Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz' biçiminde karar kılar. Aday hakkında 'Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz' yönünde kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına ise geçiş yapamazlar.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

Ön sağlık kontrolü komisyonunca 'Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur' kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına tabii tutulurlar.

Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut bulunan durumunu bizzat görerek aşağıda belirtilen esaslara göre yerine getirir.

- Fiziki yeterlilik sınavı

- Adayın beden kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilme işlemi üzerine uygulamalı bir biçimde yapılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal