KPSS Sonuçları Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans sonuçlarını açıklandı.

28.11.2018-10:49 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-12:13) KPSS Sonuçları Açıklandı

İş hayatını kamu sektöründe sürdürmek isteyen binlerce aday KPSS'ye katılım gösterdi. Sınavın ardından gözler, ÖSYM tarafından belirtilen KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki, KPSS sonuçları açıklandı mı? KPSS sonuçları nasıl sorgulanır?

Geçtiğimiz günler içerisinde gerçekleştirilen KPSS lisans sınavında binlerce aday çalıştıklarının neticesinde emeklerinin sonucunu almak için sınava girdi. Adaylar, bunun ardından da en son gerçekleşmiş olan KPSS ÖABT sınav sonucunu beklemeye başladı. KPSS sonuçları T.C. Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi ile birlikte ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranına giriş yaparak rahat bir şekilde görüntüleniyor.

ÖSYM KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KPSS lisans sınavı 1, 8 ve 15 Ağustos tarihlerinde uygulanmıştı. Sınavların ardından KPSS adayları, sonuçların açıklanacak olan tarih için ÖSYM'den yapılacak açıklamayı beklemeye başlamıştı .

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin sınav takviminde, 2021 KPSS sınav sonuç tarihleri de tespit edildi. Açıklanan takvim içerisinde; 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek - Genel Kültür, Eğitim Bilimleri),2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi),2021 - KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sonuçları açıklandı.

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN KPSS SONUÇLARININ AÇIKLANDIĞINI PAYLAŞTI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 'Değerli KPSS adaylarımız, Ağustos ayında ardışık üç hafta sonu gerçekleştirdiğimiz 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı sınav sonuçları açıklanmıştır. Adaylarımız sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan öğrenebilirler. Sınav sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. #2021 KPSS' açıklamasında bulundu.

KPSS SONUÇ SORGULAMA

KPSS sonuçları açıklandığı anda sınava katılım gösteren adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin internet adresi üzerinden rahat bir şekilde öğrenebilecek. Sınav sonucu ise T.C. Kimlik Numarası ile birlikte ÖSYM Aday Şifresi ile öğrenilecek.

Sınav sonuç belgesi basılı bir şekilde adayların adreslerine iletilmeyecek. KPSS sonuç bilgilerinde adayların testlerde vermiş olduğu doğru ve yanlış cevap sayıları, KPSS puanları bulunacak.

İnternet sayfası içerisinde ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde kabul edilmektedir. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik bulunan adayların, daha önce elde etmiş oldukları sınav / yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre bir kere daha düzenlenmez.

Adaylara yönelik sınav sonuç çıktılarının doğrulanması sağlanmak üzere ÖSYM tarafından 'Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi' işlemi hizmete açılmıştır. Bu istekle birlikte kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgeleri'nin en alt bölümüne, sistem tarafından rastgele bir biçimde üretilmiş olan bir 'Sonuç Belgesi Kontrol Kodu' basılmaktadır.

Söz konusu bu işlem de ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal