2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Busenaz Sürmeneli'den Altın Madalya!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar boks 69 kiloda Milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, Çinli rakibi Hong Gu'yu mağlup ederek finalde altın madalyanın sahibi oldu!

07.08.2021-09:49 - (Son Güncelleme: 07.08.2021-10:26)

Kokugikan Arena'da Busenaz Sürmeneli, tarihi finalde Çinli sporcu Hong Gu'yla karşı karşıya geldi.

İlk rauntta tutuk olan Busenaz, beş hakemin sadece birinden tam puan alabildi. İkinci raunttun son 15 saniyesinde üst üste rakibine isabetli yumruklar atan Busenaz, bu sayede 5 hakemden de 10'ar puan alarak son raunda üstün girdi.

Son rauntta da üstün olan Busenaz Sürmeneli, maçı kazanarak altın madalyayı aldı ve tarihi bir başarı elde etti.

BUSENAZ SÖZÜNÜ TUTTU!

Maç sonrası duygu dolu anlar yaşayan milli sporcu göz yaşları içinde önce salondakileri selamladı sonra antrenörünün elini öptü.

Busenaz şampiyonluğunu ilan ettikten sonra kameralara ;  ' Dede sana söz vermiştim. Sözümü tuttum. ' dedi.

BAKAN KASAPOĞLU TEBRİK ETTİ

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da büyük bir heyecanla izledi. Kasapoğlu, maç sonunda sarıldığı milli sporcuyu tarih yazdığı için tebrik etti.

TÜRK SPORUNUN İKİ BOKSÖRÜ TARİHE GEÇTİ

Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda finale kalan ve Türk sporunun "Busenazları" olarak sosyal medyada da ilgi odağı olan iki boksör, aldıkları madalyalarla tarihe geçtiler.

17 YIL SONRA BİR İLK

Türk sporu kadınlarda 17 yıl sonra olimpiyatta altın madalya kazandı. Kadınlarda son altın madalyayı olimpiyatta 2004 Atina'da halterde Nurcan Taylan'la alan Türkiye, 17 yıl sonra Busenaz Sürmeneli'yle bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşadı. 2012 Londra'da atletizmde 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'in madalyası doping gerekçesiyle geri alınmıştı.

ALTIN GETİREN İLK KADIN SPORCU

Busenaz Sürmeneli, olimpiyatta 2004'ten sonra Türkiye'ye altın getiren ilk kadın sporcu oldu. Türk boksu, olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyasını Tokyo 2020'de elde etti. Busenaz Sürmeneli, aldığı altın madalyayla bu açıdan da tarihe adını "altın" harflerle yazdırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal