20 Mayıs tatil mi, 19 Mayıs tatili birleşti mi?

Mayıs ayında kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Perşembe gününe denk gelmesi acaba tatil uzar mı sorularını da akıllara getirdi. Resmi tatil olan 19 Mayıs günü devlet kurumları, bankalar, eğitim kurumları kapalı olacak. Peki, 19 Mayıs tatili 20 Mayıs ile birleştirilecek mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

17.05.2022-23:17 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-23:17) 20 Mayıs tatil mi, 19 Mayıs tatili birleşti mi?

Perşembe günü kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hakkında araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Türkiye’de milli bayramlardan biri olan 19 Mayıs, resmi tatildir. Pek çok kurum bu günde kapalı olurken vatandaşların akıllarında yer edinen bir konu da tatilin Cuma günü ile birleştirilip birleştirilmeyeceği oldu. Ardından gelen hafta sonu tatili ile vatandaşların 4 gün tatil beklentisi devam ediyor. Peki, 19 Mayıs tatili 20 Mayıs ile birleştirilecek mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

18 Mayıs Çarşamba okullar tatil olacak mı?

19 Mayıs gününün bir gün öncesinde okulların yarım gün olup olmayacağı merak edilmektedir. 18 Mayıs gün okullarda tam gün ders işlenecektir.

19 Mayıs 20 Mayıs ile birleşti mi

19 Mayıs kimlere tatil olacak?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Perşembe günü kutlanacaktır. Resmi tatil olarak özel günler arasında yerini alan bu bayramda kimlerin tatil yapacağı araştırmaları devam etmektedir. 19 Mayıs Perşembe günü okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversiteler tatil olacaktır. Bununla birlikte devlet kurumlarında çalışanlar yani memurlar ve özel sektörde çalışan kişiler tatil yapacaklar.

20 Mayıs tatil oldu mu?

Perşembe gününe denk gelen 19 Mayıs tatilinin 20’si ile birleştirilip birleştirilmeyeceği merak edilen konulardan bir tanesidir. Ancak bu konu hakkında bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle Cuma günü öğrenciler okullarına gelirken, çalışanlarda iş başı yapacaklar. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal