Yarın hava nasıl olacak? 18 Mayıs Çarşamba MGM hava durumu

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları da yükselmeye başladı. Yurt genelinde hava sıcaklıkları artmasının ardından, Meteoroloji Müdürlüğü’nden bölgelere uyarılar yapıldı. Meteoroloji Müdürlüğü’nden yapılan hava tahminlerine göre, Çarşamba günü Marmara Bölgesi’nin tamamı, Zonguldak, Bartın, Düzce, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar, Erzurum, Kars, Burdur ve Antalya'nın kuzeybatısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Yerel olarak gerçekleşecek yağışlarla birlikte diğer yerler de parçalı bulutlu ve az bulutlu olacak. Yağışlar, Marmara Bölgesinin Batısında yerel olarak kuvvetli olacak.

17.05.2022-22:56 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-22:56) Yarın hava nasıl olacak? 18 Mayıs Çarşamba MGM hava durumu

Meteoroloji Müdürlüğü’nden bölgelere göre hava tahminleri yapıldı. Bu tahminlere göre, hava sıcaklıkları Kuzeybatı bölgelerinde yağışın da etkisiyle hissedilir oranda düşecek. İç kesimlerde 2-4 derece artan hava sıcaklıkları diğer yerlerde fazla bir değişikliğe uğraşamayacak.

Rüzgar ise batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı zamanla kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarının iç ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerinden hafif ve bazen orta şiddetle esecek. Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında, Çarşamba günü öğleden sonra saatte 40-60 km esen kuvvetli rüzgar etkisini gösterecek.

Meteoroloji uyardı!

Hava durumu

Bu akşamdan itibaren yağışlar; Osmaniye, Mersin'in iç kesimleri, Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın batısı, Niğde ve Kayseri’nin çevreleri ile Aksaray ve Karaman'ın doğusunda kuvvetli şekilde etkisini gösterecek. Çarşamba gününden itibarense Marmara Bölgesi’nin batısında yani Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in batı kesimleri ile İstanbul'un batısında yerel olarak şiddetli şekilde etkisini gösterecek. Meteoroloji, şiddetli yağışlar nedeniyle ortaya çıkabilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi, trafikte yaşanacak olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyardı.

Çarşamba günü öğlenden sonra Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege kıyılarında, kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden saatte 40-60 km hızda şiddetli rüzgarın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji, şiddetli rüzgar nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

Marmara Bölgesi

Hava az bulutlu, zaman zaman parçalı ve çok bulutlu olacak. Çarşamba günü Trakya kesimlerinde öğleden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek. Yağışlar, Çarşamba günü bölgenin batısında; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul'un batısında, yerel olarak şiddetli şekilde itkisini gösterecek. Çarşamba günü öğlenden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden saatte 40-60 km hızda şiddetli rüzgarın etkisini göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji harita

Ege Bölgesi

Hava az bulutlu ve açık, iç kesimlerde zaman zaman parçalı bulutlu olacak. Çarşamba günü öğleden sonra Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden saatte 40-60 km hızla şiddetli rüzgarın etkili olması bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi

Hava parçalı, iç ve doğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu olacak. Bölgenin iç kesimlerinde, Adana çevresi ve Hatay'ın kuzeyinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek. Bu akşamdan itibaren Osmaniye, Mersin'in iç kesimleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak şiddetli yağışlar etkisini gösterecek.

İç Anadolu Bölgesi

Hava parçalı bulutlu olacak. Bu geceden itibaren bölgenin güneyi ile Ankara, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Yağışlar, Niğde ve Kayseri ile Aksaray ve Karaman'ın doğusunda şiddetli şekilde etkili olacak.

Yurtta hava durumu

Batı Karadeniz Bölgesi

Hava parçalı bulutlu, zaman zamanda çok bulutlu olacak. Çarşamba günü öğleden sonra Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinin yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Hava parçalı ve az bulutlu olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi

Hava parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinde ise yer yer çok bulutlu olacak. Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Hava parçalı ve az bulutlu, batısında ise yer yer çok bulutlu olacak. Bu geceden itibaren Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal