2 hafta önce vatandaşlarını uyarmış! Rusya saldırısının ardındaki isim ABD mi?

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda bulunan konser salonuna gerçekleştirilen silahlı saldırı, ülkede büyük bir şok etkisi yarattı. Olayın ardından ortaya çıkan yeni bir detay, uluslararası ilişkilerde gerginliğe yol açtı.

23.03.2024-10:38 - (Son Güncelleme: 23.03.2024-13:13)

Saldırıdan yaklaşık 2 hafta önce, ABD ve birçok Batılı ülkenin vatandaşlarını Moskova'da herhangi bir etkinliğe katılmamaları konusunda uyardığı ortaya çıktı. Bu uyarılar, Rusya'daki güvenlik endişeleri ve potansiyel riskler nedeniyle yapılmıştı. Konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda, ellerinde otomatik silahlar bulunan kamuflaj giymiş en az 4 saldırganın salona girdiği ve insanlara ateş açtığı bildirildi. Saldırı sırasında salonun tahliye edildiği ancak çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bilgisi verildi. Resmi makamlar henüz saldırıyla ilgili bir açıklama yapmazken, olayın ardından binada büyük bir yangın çıktığı belirtildi.

Saldırının terör saldırısı olup olmadığı konusundaki değerlendirmeler devam ederken, uluslararası toplum saldırıyı endişeyle izliyor. Rusya'nın güvenlik durumu ve terör tehdidi konusundaki endişeler, uluslararası alanda tartışmalara neden olmaktadır.


ABD, 2 hafta önce uyarmıştı

ABD, İngiltere ve birçok Batı ülkesinin, yaklaşık 2 hafta önce Moskova'da olası bir terör saldırısına karşı vatandaşlarını uyardığı ortaya çıktı. Büyükelçiliklerden yapılan uyarı açıklamalarında, vatandaşların Rusya'da düzenlenecek herhangi bir etkinliğe katılmamaları gerektiği belirtilmiştir. Bu uyarılar, Rusya'da artan güvenlik endişeleri ve potansiyel risklerin fark edilmesiyle ilgiliydi. İlgili ülkelerin diplomatik misyonları, vatandaşlarını olası bir terör saldırısına karşı uyarmış ve bu tür etkinliklerden uzak durmaları konusunda tavsiyelerde bulunmuşlardı.


Söz konusu uyarılar, Moskova'da gerçekleşen Crocus Belediye Binası'ndaki konser salonuna yapılan silahlı saldırının ardından daha da önem kazandı. Bu saldırı, uluslararası toplumda endişe ve kaygı uyandırmış ve Rusya'da güvenlik durumuna ilişkin soruları gündeme getirmişti.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal