2 Dakikada Mutluluk Seviyenizi Artıran 4 Basit Egzersiz

Hareketli yaşam ve düzenli egzersizin sağlıklı yaşamın yapı taşı olmasının yanı sıra mutluluk seviyesini de artırdığını biliyor muydunuz?

20.04.2021-10:50 - (Son Güncelleme: 23.06.2021-15:08)

Siz de sağlıklı yaşamın yanında hem fit kalıp hem de mutluluk seviyenizi artırmak istiyorsanız hepinizin bildiği bu basit hareketleri mutlaka yapın!

Özellikle son zamanlarda uzunca bir süredir istemesek de hareketsiz kalmaya mecbur kaldık. Uzun süren kısıtlamaların ardından zaten azalan hareketliliğimiz giderek bedensel ağrılara ve birtakım rahatsızlıklara neden olmakta. Hareketli yaşamın ve aktivitenin sağlığımız için olumlu etkileri artık hepimiz biliyoruz. Düzenli yapılan sporun hem sağlıklı kalmanın hem de fit kalmanın yanında mutluluk seviyemizi de artırdığı biliniyor.

Ancak spor yapmak için herkesin uygun bir vakti olmayabilir. Uzunca süren spor aktivitelerine zaman ayıramıyorsanız siz de evde kendiniz kısa ve etkili hareketlerle sağlıklı ve fit kalabilirsiniz. Basit ve herkesin zaman ayırabileceği bu hareketlerle evdeyken hem mutluluk hormonlarınızı canlandırabilir hem de formunuzu koruyacak ve fit olmanızı sağlayacak egzersizler yapabilirsiniz. Bu 4 basit egzersizin her birini yalnızca 30 saniye yapmanız zinde olmanız için yeterli olacaktır. Egzersiz süresi ne olursa olsun, her gün yapacağınız basit ama etkili egzersizler vücudunuzun endorfin salgılamasına ve enerjinizin artmasına yardımcı olur. Sizlerde bu basit ve çok kısa sürecek hareketleri her gün aksatmadan yapabilirsiniz.

 JUMPİNG JACK (30 saniye)


Tüm vücut kaslarını çalıştıran Jumping Jack egzersizini doğru şekilde yapmak için dikkat etmemiz gereken önemli noktalar şunlardır: Başlarken: Omuzdan ayak tabanına kadar dik duruş Eller avuç içleri dönük vücut yanında ayaklar bitişik. Nefes vererek bacaklar yanı açılır ve aynı anda kollar yukarıda birleşir. Nefes alarak tekrar başlangıç pozisyonuna dönülür. Not: Kollarla bacakları uyumlu bir şekilde hareket ettirmeliyiz.

SQUAT (30 saniye)


Özellikle bacak kaslarımızı çalıştırmaya yarayan squat tüm vücudumuzun da dengede durmasında ve daha sağlıklı kas oluşumunda  etkili bir yöntemdir. Squat egzersizi vücuda form kazandırır, kas yoğunluğunu arttırıp dengeye sokar ve tüm sportif aktivitelerde sonuç almayı sağlar. Peki, nasıl yapılır? Vücudunuz dik ve ayaklarınız omuz genişliği kadar açık olsun. Bu konumda nefes alın ve vücut öne eğilmeden, bacaklarınız ile yer arasında 90 derecelik bir açı oluşturana kadar çömelin. Nefes verin ve dik dik konumuza dönün. Egzersiz sırasında omurganın zarar görmemesi için vücut dikliğini korumaya dikkat edilmesi, bacak ve kalça kaslarının da egzersiz devam ederken gevşetilmeden çalışılması gerek.

PUSH-UP (30 saniye)


Bu egzersiz evde yapılan egzersiz sınıfına girer ve uzun süre yapıldığında omuz arka kol göğüs ve kalf kaslarında mükemmel denecek biçimde değişiklikler göreceksiniz. Yere yüz üstü yatarak kalça kollardan güç alarak yukarı kaldırılır ve baş kollar ile aynı hizada ve kol arasında boştadır. Eller arasındaki boşluk omuz genişliğindedir. Nefes vererek kol kırılır ve gövde kol arasından yay çizerek baş yukarı kalkar ve kalça düzelir ve yere yaklaşır tekrar nefes vererek ilk pozisyona ters bir yay çizerek dönülür.

MEKİK (30 saniye)


Mekik çekmek tek başına sıkı ve fit bir karın kası oluşumu sağlamaz. Yeterli ve dengeli beslenme ve kardiyo programları içeren kişisel egzersiz programları ile desteklenmelidir. Peki nasıl yapılır? Yere uzanın. Ayaklarınızı tamamen uzatabilir ya da dizlerinizden kırabilirsiniz. Bana inanın, bunu yapmak egzersizi ne zorlaştırır ne de kolaylaştırır. Yıllarca dizleri kırarak yapılan mekiği yarım mekik olarak saydık ama alakası yok. Devam edelim. Dizleriniz kırmanızı tavsiye ediyorum. Bu şekilde karın kaslarınıza daha çok konsantre olabilirsiniz. Ellerinizi başınızın arkasına ya da yanına koyabilirsiniz.

Nefes kontrolü bu egzersizde çok önemlidir. Kalkış anında nefes verecek iniş anında nefes alacaksınız. Nefesi burundan alıp ağızdan vermek tekrar sayısına büyük bir etki etmekte. Her antrenman sonrası mekik çeken biri olarak bunu söylüyorum. Nefes alın ve ardından nefes vererek kalkışa başlayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal