19 Yaşındaki Genç Girişimci Emre Ergül 1 Milyon TL’lik Yatırım Aldı

Sangal Esports ve Daxe Games’in kurucusu olan 19 yaşındaki Emre Ergül, Sedat Eryılmaz tarafından 1 milyon lira değerleme ile yatırım aldı.

13.10.2020-13:38 - (Son Güncelleme: 13.10.2020-13:51) 19 Yaşındaki Genç Girişimci Emre Ergül 1 Milyon TL’lik Yatırım Aldı

 2017’de 16 yaşındayken Sangal Esports’u kuran Emre Ergül, bu yıl Şubat ayında Daxe Games’i kurmuştu. Hypercasual türünde oyunlar geliştiren bir oyun stüdyosu Daxe Games, ilk yatırımını aldı.

Paylaşılan bilgilere göre Daxe Games, Sedat Eryılmaz tarafından 1 milyon lira değerleme ile yatırımını aldı. Konu ile ilgili açıklamalarda da bulunan Ergül, çalışmalarına oyun hızlandırma programı Game Factory ile devam edeceklerini ve ekosistemi desteklemek adına farklı iş birliklerini değerlendirdiklerini de paylaştı.

EMRE ERGÜL KİMDİR?

İvmesi giderek yükselen espor sektörünü fark ederek henüz 14 yaşında Sangal eSports girişimini kuran Emre Ergül; ekibi ile birlikte CS:GO ve Wolfteam oyunlarında kariyer yapmıştı. Hatta o dönem yatırım alan en genç espor oyuncularından birisi olmuştu.

Geçtiğimiz Şubat ayında ise oyun geliştiriciliği tarafına yönelerek DaXe Games girişimini kurmuştu. DaXe Games ilk etapta hypercasual olarak adlandırılan ve sade ara yüzlerle basit bir şekilde oynanan mobil oyunlara odaklandı.

Geleceğe dair önemli projeleri olan DaXe Games bu ay içerisinde yapılan yatırım turunda 1 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını aldı. Yatırımın Sedat Eryılmaz tarafından yapıldığı belirtiliyor. DaXe Games bu yatırımı ekibi büyütmek için kullanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal