2 Türk Girişimci Forbes'ın '30 Yaş Altı 30 Avrupa' Listesinde

Forbes dergisinin bu sene "imalat ve sanayi" kategorisinde "30 yaş altı 30 Avrupa (Forbes 30 Under 30 Europe 2020)" listesine Türkiye'den Deveci Tech teknoloji firmasının kurucuları Kerem Deveci ile Sarp Papatya girdi.

19.03.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-14:29) 2 Türk Girişimci Forbes'ın '30 Yaş Altı 30 Avrupa' Listesinde
Forbes dergisinin bu sene "imalat ve sanayi" kategorisinde "30 yaş altı 30 Avrupa (Forbes 30 Under 30 Europe 2020)" listesine Türkiye'den Deveci Tech teknoloji firmasının kurucuları Kerem Deveci ile Sarp Papatya girdi.

Deveci Tech kurucusu genç girişimci Kerem Deveci'nin geliştirdiği, metrobüslerin geçiş sırasında oluşturduğu rüzgarı enerjiye dönüştüren sistem, dünyanın pek çok belediyesinden ve ülkesinden ilgi görüyor. Metrobüs yollarına yerleştirilen türbinlerin üzerine koyulan solar panel aracılığıyla güneş enerjisinden de yararlanılan projede, hava sıcaklığı, nem, rüzgar, karbondioksit değerleri ve muhtemel deprem şiddeti de ölçülebiliyor.

Konu olan projeyle listeye giren Deveci, açıklamasında, "Forbes 30 Under 30, her yıl Forbes dergisi ve bazı bölgesel sürümleri tarafından yayınlanan bir dizi listedir. Amerikan listeleri, her biri yirmi endüstride seçilen 600 iş ve sanayi figürünü tanımaktadır. Asya ve Avrupa da her biri toplam 300 kişi içeren on kategoriye sahip." ifadesini kullandı.

Türkiye'de ilk kez 2019 senesinde bir liste yayınlandığını belirten Deveci, "Forbes her sene alanında öncü global alanda etki yapan ve ilham veren kişileri topladığı bu liste dünyanın en prestijli listesidir. Türkiye'de bu listeye girdikten sonra, Avrupa'da aday gösterildim ve bu sene listeye giren tek Türk biz olduk. Ülkemizden çıkan bir proje ile globalde dünyanın en prestijli listesine girmek bizim için gurur kaynağıdır." dedi.

Deveci, daha fazla üretmek ve inovasyon için çalışmayı sürdürdüklerini belirterek, "Bundan sonraki hedefimiz bu sorumluluğu taşıyarak daha fazla çalışıp teknolojiyi kullanan değil, üreten bir yapı kurulmasına destek olmak ve kendi alanımızda globalde liderliğe oynamak olacaktır. Tabii bunun yanında genç arkadaşların bilim ve teknoloji gibi içi dolu ve hayati konulara teşvikleri için elimizden geleni yapmak bizim ilk amacımızdır." dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal