19 Şubat Hava Durumu

Hava durumu 19 Şubat Cuma günü çok merak edilip araştırılan konular arasında ilk sıralarda karşımıza çıkıyor. Bugün hava nasıl olacak? Yağmur ve kar ne zaman sona erecek? Yurdu etkisi altında alan soğuk ve kar yağışlı hava ülkeyi terk ediyor. Fakat bölgeye kar uyarısı yapıldı.19 Şubat hava nasıl olacak?

19.02.2021-09:04 - (Son Güncelleme: 19.02.2021-09:04) 19 Şubat Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) aracılığıyla yapılan son tahminlere göre; Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Çanakkale ile Balıkesir haricinde),İç Anadolu’nun doğu tarafları, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya ve Elazığ dışında),Eskişehir, Karaman, Siirt ile Batman etrafının olması bekleniyor. Genelde karla karışık yağmur ile kar, İstanbul sahillerinde yağmur halinde olması öngörülen yağışların; bu sabah saatleri itibariyle Düzce, Bartın, Zonguldak  etrafı ve Kastamonu'nun kuzey bölgelerinde, akşam sularında da Rize etrafı ile Artvin'in sahil bölgelerinde yoğun kar halinde olması tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi ve iç ile doğu bölgelerde buzlanma ve don hadisesi ile beraber zaman zaman sis ve pus hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç tarafları ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ meydana gelme riski bulunmaktadır.

SICAKLIKLAR ARTIYOR

Hava sıcaklıklarının da Ege ve İç Anadolu'da 2 - 4 derece yükseleceği, öteki bölgelerde kritik bir farklılık olmayacağı bekleniyor.

KARADENİZ'E KAR UYARISI

Yağışların, bu sabah saatlerinde Düzce, Bartın, Zonguldak etrafı ve Kastamonu'nun kuzey bölgelerinde, akşam sularında da Rize etrafı ile Artvin'in sahil bölgelerinde yoğun kar halinde görüleceği beklendiğinden oluşabilecek buzlanma ve don hadisesi ile ulaşımda aksaklıklar benzeri olumsuz durumlara karşı dikkat edilmeli ve gereken önlemler alınmalıdır.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin iç bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun güneydoğu tarafında yüksek kar örtüsü yer alan dik yokuşlarda çığ meydana gelme tehlikesi olduğundan, olabilecek olumsuz durumlara karşı dikkat edilmelidir.

ZİRAİ DON UYARISI

Ülkenin sahil bölgelerinde hafif, iç bölgelerinde orta, zaman zaman zirai don olayı öngörüldüğünden başta üreticilerimiz olmak üzere alakalıların ve vatandaşların önlemleri almaları gerekmektedir.

Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde kar yağışı bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal