19 Mayıs tatil mi, hangi güne denk geliyor? 19 Mayıs resmi tatil mi, kaç gün tatil olacak?

Ülkemizde büyük bir coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu yıl hangi güne denk geldiği merak edildi. Resmi tatil olan 19 Mayıs'ta kaç gün tatil olacağı araştırılmaya başlandı. Peki Bu yıl 19 Mayıs hangi güne denk geliyor? 19 Mayıs'ta kaç gün tatil olacak? detaylar haberimizde yer almaktadır.

12.05.2022-10:05 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-10:05) 19 Mayıs tatil mi, hangi güne denk geliyor? 19 Mayıs resmi tatil mi, kaç gün tatil olacak?

Ülkemizde büyük bir coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu yıl hangi güne denk geldiği merak konusu oldu. Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde resmi bayram olarak kutlanılan 19 Mayıs günü resmi tatil olacaktır.

19 Mayıs hangi gün?

Bu yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı Perşembe gününe denk gelmektedir. 19 Mayıs'ta kaç gün tatil olacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmamıştır.

19 Mayıs'ın önemi

19 Mayıs'ın önemi

Her yıl 19 Mayıs günü kutlanılan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramlarından birisidir. İlk kez 1926 yılında Gazi Günü adıyla Samsun'da kutlanılmış, 24 Mayıs 1935 tarihinde ise Atatürk Günü adıyla resmiyet kazanmıştır. İlk kez Beşiktaş takımının girişimiyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanılan 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli binlerce sporcunun da katılmasıyla bir spor günü haline geldi. Yapılan organizasyon sonrasında gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni, Atatürk Günü olarak kutlanılan 19 Mayıs'ı tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" ismiyle her yıl yapılmasını teklif etti. Kongrede yapılan oylama sonucunda kabul edilen bu fikir Atatürk'ün de onay vermesiyle yasalaşmıştır. 

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal