19 Mayıs noterler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs Perşembe günü (yarın) nöbetçi noterler çalışıyor mu?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle resmi kurumların açık olup olmadığı merak konusu oldu. Vatandaşlar hangi kurumların 19 Mayıs’ta açık olup olmayacağını araştırmaya başladı. 19 Mayıs Perşembe günü noterler açık olacak mı? Sorusu da gündemde en çok yanıt arayan sorular arasında yer aldı.

18.05.2022-21:47 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-21:47) 19 Mayıs noterler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs Perşembe günü (yarın) nöbetçi noterler çalışıyor mu?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde resmi tatil olarak kutlanmaktadır. Bu nedenle birçok resmi ve özel kurum 19 Mayıs’ta tatil yapmaktadır. 19 Mayıs Perşembe günü kutlanacak olan Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle okullar, kamu ve özel kurumlar çalışmaya ara verecek. Bununla birlikte vatandaşların aklına, noterler 19 Mayıs’ta açık olacak mı? Sorusu takıldı. Acil işi olanlar noterlerin 19 Mayıs’ta açık olup olmayacağını araştırmaya başladı.

Tebligat, imza tasdik, ev ve araç alım satım, ihtarname ve birçok evrak işleminin yapıldığı noterlerin bayramda açık olup olmayacağı merak edildi. Nöbetçi noterlerin saat kaça kadar çalışacağı da merak edilen konular arasında yer aldı.

Noterler 19 Mayıs’ta kapalı mı olacak?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda diğer kamu kurumlarıyla birlikte noterler de kapalı olacak. Buna göre, 19 Mayıs Perşembe günü noterler çalışmayacak. Noterde işi bulunan vatandaşların, işlemlerini halletmeleri için 20 Mayıs’ı beklemesi gerekecek.

Noterler açık olacak mı

2022 yılında resmi tatiller

Yılbaşı: 1 Ocak Cumartesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumartesi gününe denk geliyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Pazar gününe den geliyor.

Ramazan Bayramı, 2-4 Mayıs Pazartesi – Çarşamba günlerine denk geliyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Perşembe gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı, 9 - 12 Temmuz Cumartesi – Salı gününe denk geliyor.

15 Temmuz Demokrasi Bayramı, Cuma gününe denk geliyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Salı gününe denk geliyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumartesi gününe denk geliyor.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal