2023 Seçimlerinde kaç Suriyeli oy kullanacak? Seçimlerde ne kadar Suriyeli oy kullanacak?

Türkiye gündeminde önemli yer tutan mülteci sorunuyla ilgili araştırmalar devam ediyor. Seçime bir sene kala insanlar kaç Suriyelinin oy kullanma hakkı olduğunu araştırıyor. Peki Türkiye'de kaç Suriyeli oy kullanacak? Tüm detaylar haberimizde.

18.05.2022-21:34 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-21:34) 2023 Seçimlerinde kaç Suriyeli oy kullanacak? Seçimlerde ne kadar Suriyeli oy kullanacak?

İnsanlar merakla 2023 seçiminde kaç Suriyelinin oy kullanacağını merak ediyor. Göç İdaresi Uyum ve İletişim Müdürü Gökçe Ok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki kaç Suriyeli seçimde oy kullanma hakkına sahip? Konuyla ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kaç Suriyeli oy kullanacak

Ülke gündeminde sığınmacılarla ilgili tartışma ve şikayetler devam ediyor. 2023 seçimlerinde oy kullanacak Suriyelilerle ilgili Göç İdaresi Uyum ve İletişim Müdürü Gökçe Ok açıklama yaptı. Ok, seçimlerde 113 bin Suriyelinin oy kullanma hakkı olduğunu söyledi. Ok, açıklamalarında şu sözlere yer verdi; "Bu 113 bin Suriyeli oy kullanacak, onlar da Türkiye'nin 81 iline dağıtılmış durumda. Seçimlere bir etkileri söz konusu değil. Bunlar mahallede, bir ilde, bir ilçede oturmuyorlar ki." Suriyelilerin İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa gibi 15 şehirde kayıt alınmadığını da belirtti. Göç Ok 781 mahallenin de hem geçici koruma hem ikamet hem de uluslararası koruma konularında tüm sığınmacılara kapatıldığını da belirtti. Adresin de bulunmayan sığınmacıların geçici korumalarının da askıya alındığı belirtti.

Gereken karakteri sağlayan sığınmacılar vatandaşlık alabilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Suriyelilerin gereken kriterlere uyması durumunda vatandaşlık alacaklarını duyurmuştu. Süleyman Soylu konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı. "Bugüne kadar kriteri sağlama şartıyla vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sığınmacı sayısı 200 bin 950 kişidir." İstanbul Valiliği, şehirde 1 milyon 305 bin 307 yabancı uyruklunun yasal olarak oturduğunu açıkladı. Bunlardan 543 bin kişi ise Suriye uyruklu. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal