17 Nisan 2022 ALES sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak ?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES 2022 geçen hafta 17 nisan pazar günü yapıldı. ÖSYM'NİN sonuçları açıklamasını bekleyen binlerce öğrenci gelecek bir haber bekledi. Peki; ALES 2022 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ? Detaylar haberimizde...

24.04.2022-14:07 - (Son Güncelleme: 24.04.2022-14:07) 17 Nisan 2022 ALES sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak ?

Binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleşen ALES sınavı geçtiğimiz hafta pazar günü yapılmıştı. Sınavın üzerinden zaman geçmesi ve sonuçların açıklanmaması öğrencileri merak ettirdi. ÖSYM ALES sınavının soru ve cevaplarının her sınav da olduğu gibi %10 'luk bölümünü erişime açtı.
ALES sınavı ne zaman açıklanacak

ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ?

ALES sınav sonuçları ÖSYM tarafından 12 Mayıs 2022 Perşembe günü açıklanacak. https://sonuc.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulamalardan giriş yaparak sınav sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. Sonuçlarda adayların bölümlerine ait doğru yanlış net sayıları ve başarı sıralaması yer alacaktır.
ösym

ALES puan hesaplama nasıl yapılır ?

Test sisteminde yapılan ALES sınavının cevap kağıtları optik okuyucu ile okutulacak. Adayların vermiş olduğu cevaplar doğru ve yanlış olarak ayrılıp, 4'de 1'i çıkartılarak hesaplanacak. (4 yanlış 1 doğruyu götürür).Daha sonra puanların ortalaması alınarak ve standart sapma hesaplanarak ham puan ortaya çıkacaktır.

3 ağırlık puanı olacak. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık. Eğer ÖSYM tarafından iptal edilen soru var ise puan değeri tekrar saptanma yolu ile puanlama yapılacak. Sınav 100 üzerinden hesaplanacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal