16 kişinin kaldığı evde yatak başına 3 bin TL istiyorlar: Üniversite öğrencilerini çıldırtan ev ilanları gündem oldu

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber üniversite öğrencilerinin konaklama derdi başladı. Fiyat artışlarını fırsata çeviren ev sahiplerinin istekleri hayrete düşürdü. İşte detaylar…

13.09.2022-10:55 - (Son Güncelleme: 13.09.2022-15:36) 16 kişinin kaldığı evde yatak başına 3 bin TL istiyorlar: Üniversite öğrencilerini çıldırtan ev ilanları gündem oldu

Eylül ayının gelmesiyle beraber okulların açılması, üniversite öğrencilerini ev ve yurt arayışına yönlendirdi. Son dönemlerde yaşanan fahiş kira artışlarını fırsata çeviren ev sahipleri, 12 kişinin kalacağı evlerde yatak başına 3-4 bin TL para istiyor.

Paylaşımlı oda ilanlarında dikkat çeken detay

Pandemi süreci ile beraber artan ev ve kira fiyatları sonrası, uygun fiyatlı yurtların kontenjanları kısa sürede dolunca birçok öğrenci fırsatçıların radarına girdi. İstanbul'da yatak başına 3-4 bin TL istenirken, odalarda dörder kişi olmak üzere evde toplam 12 kişi yaşıyor.

Yatak başına 3-4 bin TL istiyorlar

Üniversite kampüslerinin yoğunlukta olduğu bölgelerden biri olan İstanbul Fatih’te, dört katlı eski bir bina öğrenciler için kullanılıyor. Banyo ve mutfağın ortak olarak kullanıldığı binanın odalarında ikişer ranza bulunuyor. Toplamda 16 kişinin kalabildiği ev için yatak başına 3 bin TL isteniyor.  Elektrik, su ve doğal gaz faturasının dahil olduğu evde kimin kalacağı ise güvenlik sorunu. Ev sahibi, yurt yapmak istediklerini ama bu işin daha kârlı olduğunu söylüyor.

Sözleşme yok 

Bir başka örnek ise Göztepe’de bulunuyor. Kız öğrencilere ya da kadın çalışana paylaşımlı dair adı altın, 3+1 evin odaları kadınlara kiralanıyor. 6 kişinin yaşayabildiği evin tek yatak fiyatı 4 bin TL. Ev sahibi, eşyaların kiracılara zimmetlendiğini ama kira sözleşmesinin yapılmadığını belirtiyor.

Öğrenciler isyanda

Okulları başlayan öğrenciler ise yaşadıkları mağduriyeti sosyal medyadan yaptıkları isyan ile duyurdu. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal