Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı atak: ABD destekli F-16’ları teslim aldılar

Türkiye’den savaş techizatı bakımından daha güçsüz olan Yunanistan’dan yeni bir hamle geldi. ABD tarafından modernize edilen iki F-16 tipi savaş uçağı Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne teslim edildi.

13.09.2022-10:41 - (Son Güncelleme: 13.09.2022-14:15)

Ege’de Türkiye’ye yönelik skandal tacizleriyle tepki çeken Yunanistan, askeri techizatlarını güçlendirmek için yeni bir hamle daha yaptı. Hem asker sayısı, hem de askeri envanter bakımından Türkiye’nin oldukça gerisinde kalan Yunanistan, bu açığını kapatmak adına ABD ve Avrupa ülkelerinden destek istiyor.

Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı atak

Türkiye'nin 'Hayalet' ve 'Kara ölüm' adı verilen yeni SİHA'lar üreteceği şeklinde haberlerin yayılmasının ardından Yunanistan tarafının karşı hamlesi de gecikmedi. Yunan basının paylaştığı haberlere göre, ABD desteğiyle modernize edilen F-16 uçakların teslimi Tanagra'daki Yunan Hava Kuvvetleri Sanayii tesislerinde resmi törenle yapıldı.

Yunanistan F-16

ABD destekli F-16’ları teslim aldılar

ABD tarafından moderize edilen iki F-16, ilk uçuşlarını Eğriboz Adası üzerinden yaparak, Girit'teki Suda Üssü’ne teslim edilecek. Yıl sonuna kadar toplam 6 adet F-16'nın modernizasyonunun tamamlanması hedefleniyor. F-16 modernizasyon programı kapsamında, toplamda 83 adet F-16'nın "Viper" seviyesinde güncellenmesi öngörülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal