150 bin lira harcadı hacı Murat'ı sıfır gibi yaptı! İşte restore hacı Murat

Antalya'da ikamet eden Ömer Faruk Yılmaz, satın aldığı Murat 124 marka aracını neredeyse 150 bin liraya masraf yaparak yeniledi. İşte haberin detayları...

20.07.2022-17:36 - (Son Güncelleme: 20.07.2022-17:36) 150 bin lira harcadı hacı Murat'ı sıfır gibi yaptı! İşte restore hacı Murat

Antalya'nın Akseki ilçesinde satın aldığı Murat 124 marka otomobili yaklaşık 150 bin liraya masraf ederek yenileyen Ömer Faruk Yılmaz, 'babadan kalma sevda' olarak adlandırdığı aracını ayda yalnızca bir defa kullanmaktadır.

TOFAŞ tarafından 1971 yılında üretimine başlanan ve ismini Bursa'nın Osmanlı'ya başkentlik yaptığı dönemde hüküm süren Sultan 1. Murad'dan alan Murat 124 marka otomobiller, hurda yasasının sonrasında trafikteki sayısı azalsa da meraklıların hala ilgisini çekiyor. Halk arasında Hacı Murat olarak bilinen Murat 124'ler, korunan orijinal özelliklerine yönelik değişik fiyatlardan alıcı bulmaktadır.

Öte yandan Akseki'de galericilik yapan Yılmaz da babadan kalma sevda olarak adlandırdığı Murat 124'üne 2 yıl önce kavuştu. İlçeye 1976 yılında sıfır kilometre olarak getirilen otomobili ilk sahibinden satın alan Yılmaz, orijinaline birebir uygun yenilediği aracına adeta gözü gibi bakıyor.


‘’Babadan kalma sevda’’

Ömer Faruk Yılmaz konu hakkında, Hacı Murat'ının kendisinden 2 yaş küçük olduğunu dile getirdi. Otomobili 1,5 yıl önce yenilemeye başladığını ifade eden Yılmaz, "Konya ile Seydişehir arasında işin ehli ustalar olduğunu öğrendim. Aracı oraya götürerek 1,5 yıllık emeğin sonunda orijinal hale getirdik. Birçok yerden orijinal parçaları bularak araca taktık, bazı parçaları İtalya'dan getirtmek zorunda kaldık. 150 bin liraya yakın masraf ettim" diye söyledi. Geçmiş yıllarda rahmetli babasının Murat 124 alıp sattığını aktaran Yılmaz, çocukluğunun Hacı Murat'larla geçtiğini anlattı. Yılmaz, yaşadığı bu anılardan dolayı Murat 124'lerin kendisi için babadan kalma sevda olduğunu ifade etti.


‘’Yeni otomobiller zevk vermiyor’’

Otomobilini çok sevdiğini aktaran Yılmaz, "Aracımı ayda sadece bir kez hafta sonu dışarı çıkarıp kullanıyorum. 'Hacı Murat'ıma binmekten büyük zevk alıyorum. Yeni otomobiller aynı zevki vermiyor" dedi.

Türkiye'nin birçok yerinde Murat 124 tutkunları olduğunun altını çizen Yılmaz, aracının tam anlamıyla orijinal olduğu için bu tutkuya sahip kişiler tarafından oldukça yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.

"Hacı Murat"ına sürekli talipler çıktığına işaret eden Yılmaz, "Özellikle Samsun'dan bir arkadaş sürekli arayarak aracı satıp satmayacağımı soruyor. Ben de satmayacağımı ama isterse gelip kullanabileceğini söylüyorum. Murat 124'ümü kesinlikle satmayı düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal