15 yıldır sokak hayvanlarına bakıyor! Sokak hayvanları hayvansever kadının yolunu gözlüyor

Karabük’te yaşayan Nebahat Demirhan, 15 yıldır sahipsiz sokak hayvanlarının yemek ihtiyacını karşılıyor. Demirhan, ormanlar ve çeşitli bölgelerdeki hayvanlara mama almakta zorlandığı için hayvanseverlerden yardım talep etti.

02.03.2022-18:04 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-18:04) 15 yıldır sokak hayvanlarına bakıyor! Sokak hayvanları hayvansever kadının yolunu gözlüyor

İşçi emeklisi Nebahat Demirhan, 15 yıldır haftanın dört gününde orman, sanayi ve çeşitli bölgelerde sokakta yaşayan kimsesiz kedi ve köpeklerin beslenme ihtiyacını karşılıyor. 12 yıl önce yolda aç bir köpek gördüğünü ve bundan çok etkilendiğini anlatan Demirhan, ‘Bir gün giderken yol kenarında aç bir yavru köpek gördüm. Ondan etkilendim ve 12 yıldır özellikle ormanlara, sanayi ve değişik bölgelere terk edilen sahipsiz köpek, kedilere kuru mama, tavuk ve etleri haşlayarak onları besliyorum. Hasta olanları veterinere götürerek tedavisini yaptırıyorum. Onlar da bir can, Allah'ın sessiz kulları. Onlara bakmak hem insani bir görev hem de bir çeşit ibadet olarak düşünüyorum. Onların da bu dünyada yaşama hakları var ben de elimden geldiği kadar onların hayatta kalmalarını sağlıyorum’ diye konuştu. 

Bu mutluluğu insanların da yaşamasını isterim

Mama yardımını özellikle ormanlara ve diğer bölgelerde yaşayan hayvanlara yaptığını açıklayan  Demirhan, ‘Şehir içinde yaşayan sokak hayvanlarına, hayvan severler, mahalle sakinleri bakıyor, ya hayvan sahipleri kişiler, ya köylüler dişileri, bazen de üzülerek belirtmek gerekiyor ki belediyeler barınaklardaki fazla hayvanları şehir dışına çıkartıp ormanlara ve bazı bölgelere terk ediyorlar. Onlar bu alanlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Onlara asıl bakıma ihtiyaçları var ben de onların yiyecek ve su ihtiyaçlarını karşılayıp hayatta kalmalarını sağlıyorum. Haftanın 4 günü özel aracımla gidip yiyecek bırakıyorum. Onlar artık bana öyle alıştılar ki arabamı bile tanıyorlar, arabamın sesini duyar duymaz hemen geliyorlar etrafımı sarıyorlar. Onların o masum bakışları, yanına gelmeleri çok mutlu bir olay, bu mutluluğu diğer insanların da yaşamışını isterim’ dedi. 

Karabük sokak hayvanlarına yardım

Yardım elini uzatacak hayırseverleri bekliyorum

Emekli maaşıyla sahipsiz sokak hayvanlarına baktığını aktaran Demirhan, ‘Bu sahipsiz hayvanlara 15 yıldır bir emekli maaşımdan artırdığım para ile bakıyorum, kuru mamaları, kasap ve diğer yerlerden aldığım etleri hep paramla alıyorum. 15 yılda harcadığım para ile bir daire alırdım, bir dairem bile yok kirada oturuyorum. Ama helal hoş olsun, onların mutluluğu sevabı bana yeter’ dedi. 

Sahipsiz hayvanlara yapılan iyiliğin sevabının çok olduğunu ifade eden Demirhan, ‘Kuru mamalar pahalandı, hatta eskiden tavuk ve büyük baş hayvan kemiklerini ücretsiz veriyorlardı. Sahipsiz hayvanlar çoğaldı artık param yetmiyor, çok zorlanıyorum. Hayırseverlerden uzanacak yardım eli bekliyorum. Para istemiyorum, kuru mama desteği yapsınlar, bir hayırsever 2 büyük poşet kuru mama alsa bu garibanların daha çok karınları doyar. Buda bir ibadettir, bunun da Allah katın da ayrı bir sevabı var. Bunlar da Allah'ın sessiz kulları’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal