15 yıl önce başladı şu anda 5 milyon liralık servete sahip oldu!

Antalya'da 15 yıl önce düğününden kalan 4 bileziğini satarak bir inekle hayvancılık işine giren ev hanımı Fatma Öncel şu an büyük bir servetin sahibi oldu. İşte haberin detayları...

22.06.2022-17:07 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-17:07) 15 yıl önce başladı şu anda 5 milyon liralık servete sahip oldu!

Muratpaşa ilçesinde ikamet eden 43 yaşındaki 3 çocuk sahibi Fatma Öncel, 15 yıl önce evde canı sıkıldığını ve aile bütçesine destek olmak istediğini dile getirerek hayvancılık işine girmek istedi. Polis memuru eşinden olumlu cevap alan Öncel, düğününden kalan 4 bileziğini o dönemin parası 2 bin 500 liraya satıp 2 bin 400 liraya inek, 100 liraya da hayvanını besleyecek kadar yem aldı. İlk zamanlarda inek sütü satarak para kazanmaya başlayan Öncel, zaman içerisinde eşinin desteğiyle birlikte inek sayısını 20’ye kadar yükseltti. 

İneklerini beslemek için üzerine bir de tarla kiralayan Öncel, buraya ektiği mısırla hayvanlarını beslemeye başladı. Ardından tavuk ile keçi de beslemeye başlayan azimli kadın, 15 sene içerisinde 170 büyükbaş ve 150 küçükbaş hayvanın sahibi oldu. Ayrıca kurban bayramlarında kurbanlık, günlük süt ve yumurta satışlarıyla da servetine servet katan Öncel, 20 dönümlük arazide kurulu tam tamına 5 milyonluk servetin sahibi oldu. 


''Birisi için 10 milyon lira verseler yine de bu işi bırakmam'' 

Başarı hikayesini aktaran Fatma Öncel, hayvancılığı sevdiği için ev hanımlığını bırakıp böyle bir işe girdiğini ifade etti. Şimdi de neredeyse 350’ye yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvanının olduğunu söyleyen Öncel konuya ilişkin, “Şu an hayvan fiyatları yükseldi ve satacak olursam 5 milyon liraya yakın para ediyor. Birisi için 10 milyon lira verseler yine de bu işi bırakmam. Sağlığım el verinceye kadar bu işi yapacağım” diye söyledi. 

Öte yandan bu yıl girdi maliyetleri arttığı için kurbanlık satışlarının da yükseldiğini ve bu durumun hayvan fiyatlarına yansıdığını bildiren Öncel, “Ama yine de satış yapıyorum. Küçükbaşlardan adaklık veriyorum, sütten ve yumurtadan kazanıyorum. Şu an sadece sütten kazanıyorum. Günde 700-800 kilo süt çıkıyor. Perakende satış yapıyorum. Sütün kilosunu 10 liradan veriyorum” şeklinde ifade etti. 


''Gece 2-3’te hayvanların doğumuna bile kalktığım oluyor'' 

Öncel, mesai saatinin olmadığını da sözlerine dahil ederek şunları dile getirdi: “Benim saatim yok. Sabah 5’te işçilerle birlikte kalkıyorum. Onlar akşam evlerine gidiyor, ben gece saatlerine kadar çalışıyorum. Gece 2-3’te hayvanların doğumuna bile kalktığım oluyor. Zorda kalmadığım sürece buzağıları kendim doğurtuyorum. 

Çocuklarımdan daha fazla bunlarla ilgileniyorum. Bütün günümü onlarla geçiriyorum. Kıskanıyorlar ama onlar da hayvancılığı seviyor. Hayvancılığa değer verilsin, tarım bitmesin. Hayvancılığı bırakmasınlar.” dedi. 


''Söyleseler inanmazdım, hayaldi gerçek oldu'' 

Diğer yandan başarılı iş insanının eşi Saadettin Öncel de söz konusu durum içi, eşinin bu kadar ilerleyebileceğine kendisinin de inanamadığını ifade ederek, “Daha önce polis memuruydum, şu an emekliyim. Doğudan buraya tayinimiz çıktığında eşimin canı çok sıkılıyordu. Çalışmak istediğini söyledi. ‘İnek alayım’ dedi, önce gülüp geçtim. 

Sonra sermaye için bilezikleri sattı. Kendine buzağı olan bir inek aldı. İlk başlarda küçümseniyordu ama kar ettikçe inek sayısını arttırmaya başladı. Ben de maaşım ve zamanımla destek vermeye başladım. Böyle olacağını önceden söyleseler inanmazdım. Hayaldi gerçek oldu" diye söyledi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal