15 Yaş Altı Çocukların Kimlik Kartı Başvuruları Online Olarak Yapılabilecek

15 yaş altı çocukların kimlik kartı başvurularını artık ebeveynlerinin e-Devlet üzerinden yapabileceğini İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü açıkladı.

12.09.2021-09:52 - (Son Güncelleme: 12.09.2021-13:16) 15 Yaş Altı Çocukların Kimlik Kartı Başvuruları Online Olarak Yapılabilecek

İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamada aylar öncesinde İçişleri Bakanı Süleymen Soylu’nun duyurduğu ‘Nüfusta her geçen gün işler daha kolaylaşıyor, 15 yaş altı çocukların veli veya vasileri, e-Devlet üzerinden nüfus müdürlüklerine gitmeden kimlik başvurusu yapabilecek.’hizmet başlamış oldu.

ONLİNE OLARAK VELİLER TARAFINDAN YAPILABİLECEK

Bu uygulama sayesinde, vatandaşlar velisi veya vasisi olduğu 15 yaşını tamamlamamış çocukları için nüfus müdürlüğüne gitmelerine gerek kalmadan kimlik kartı başvurusunu e-Devlet’ten online olarak yapabilecekler.

Böylelikle, 15 yaş altı çocukların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) başvurularında velisi veya vasisi, e-Devlet Kapısı’ndan elektronik imza ya da mobil imza kullanılabilecek.

BAŞVURU İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Başvuru yapılmadan önce, değerli kağıt bedeli ödenerek, kimlik kartının hangi amaç için yapıldığı, kimlik kartının gönderileceği adres ve teslim edileceği kişi gibi detaylar da seçildikten sonra başvuru tamamlanmış olacak.

Kimlik kartı başvurusu yapılacak çocuk için Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) kayıtlı açık adresin olması şartı bulunuyor.

Kimlik kartı değerli kağıt bedeli, "https://ivd.gib.gov.tr" internet adresinden sanal pos uygulaması sayesine kredi kartı ya da banka kartı ile veya anlaşmalı bankalara yatırılarak yapılabilecek.

YALNIZCA YURT İÇİ ADRESLERE TESLİMAT

Başvuru yapılacak çocuk için, son altı ayda yapılmış olan TCKK veya pasaport başvurusu ile MERNİS'te kayıtlı fotoğrafının olması halinde kimlik kartı başvurusunda da aynı fotoğraf kullanılabilir. Bunun yanında, kimlik kartının teslimatı yalnızca yurt içi adreslere gönderilebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal