15 Temmuz Şakşakçıları Tunus Darbecilerini de Alkışlıyor!

Tunus Cumhurbaşkanı Said’in darbe girişiminde bulunması üzerine Türkiye'de FETÖ'nün darbe girişimine ‘darbe’ diyemeyenler ve ‘tiyatro’ olarak niteleyenler Tunus'taki darbe girişimine ilişkin de benzer çabalar içine girdi. İşte detaylar...

26.07.2021-17:17 - (Son Güncelleme: 26.07.2021-17:43) 15 Temmuz Şakşakçıları Tunus Darbecilerini de Alkışlıyor!

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ‘ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullar nedeniyle’ meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını söyleyerek, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurarak darbe girişiminde bulundu. 

DARBEYİ ALKIŞLAYANLAR SOKAĞA İNDİ

Ülkede gerçekleşen darbenin ardından, görevden alınan hükümet halkın iradesine sahip çıkmasını istedi ve sokak çağrısı yaptı. Ülkede Cumhurbaşkanı Said tarafından gerçekleştirilen darbeyi alkışlayanlar da sokaklara indi. Bu sırada darbeci asker ve polislerle çekilen fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu. 

DARBEYİ GÜZELLEŞTİRMEYE ÇALIŞAN O İSMLER;

Takvim'in özel haberine göre Türkiye'de FETÖ'nün darbe girişimine ‘darbe’ diyemeyenler ve ‘tiyatro’ diyenler ise şimdide Tunus darbesini güzellemek için harekete geçti.  Gazeteci Nevşin Mengü ve Murat Aksoy, firari FETÖ'cü Can Dündar gibi isimlerin Tunus'taki olaylara darbe demeyi bir kenara bırakın, üstüne bir de güzelleme yapması dikkatlerden kaçmadı.

NEVŞİN MENGÜ'DEN DARBEYİ GÜZELLEDİ

Gazeteci Nevşin Mengü, bu fotoğrafı Twitter hesabından paylaşım yaparak, ‘Tunus'ta İslamcı En Nahda hükümeti Cumhurbaşkanı tarafından feshedildi. Fesih kararı sonrası kutlamak için sokaklara dökülenler oldu. Dün geceki kutlamanın sembol fotoğraflarından biri’  ifadelerine yer verdi. 


ASKER POSTALARININ FOTOĞRAFLARI GÖNDERİLDİ

Nevsin Mengü'nün bu paylaşımıyla darbecilerden yana olduğunu belli etmesi üzerine sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki gördü. Darbecileri alkışlamakla suçlanan Nevşin Mengü'ye asker postallarının fotoğrafları gönderildi.


FİRARİ CAN DÜNDAR’IN PAYLAŞIMI DA ŞAŞIRTMADI

Firari FETÖ'cü Can Dündar, Tunus'ta yaşanan gelişmelere ilişkin ‘Tunus'ta Nahda'nın "demokrasiye darbe yapıldı" feryadından önce bu çığlığa bi kulak verin’ mesajıyla darbeyi güzelleme derdine düştü. Dündar, paylaşımında darbenin öne çıkan isimlerinden Abeer Musa'nın videosuna yer verdi.


YAZAR ERK ACERER’DE PAYLAŞIMDA BULUNDU

Birgün yazarı Erk Acarer de ‘Tunus Özgür Anayasa Partisi lideri Abeer Musa: Gelir gelmez insanları Müslüman ve Kafir diye böldünüz diyor. Tunus, halkı Gannuşi'yi, Nahda'yı ve İhvan kardeşliğini istemiyor. Bu nasıl darbe? Din satanların yıkılışı her yerde yaklaşıyor. Telaşlanmayın ecele çare yok!’ ifadeleriyle darbecileri güzellemeyi bırakın; aklınca Türkiye için de tehdit imasına yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal