Nevşin Mengü Tunus'taki Darbeyi Selamladı

Türkiye'den belli kesimler Tunus'ta yaşanan bu olaylara güzelleme yapma fırsatını kaçırmadı. Gazeteci Nevşin Mengü, bir fotoğrafla yaptığı yorumda adeta darbecileri kahraman gösterme çabasına girdi.

26.07.2021-17:15 - (Son Güncelleme: 26.07.2021-17:23) Nevşin Mengü Tunus'taki Darbeyi Selamladı

Kuzey Afrika ülkesi Tunus'ta Pazar günü öğleden sonra başlayan gösteriler gece yarısı bir hükümet darbesine dönüştü, askerlerin sokağa inmesiyle meclis kapatıldı. Tunus'ta son günlerde ekonomik sıkıntılar ve Kovid-19 pandemisiyle mücadelede başarısız olduğu gerekçesiyle hükümetin istifası talebiyle protestolar düzenleniyordu. Bu sebeple Tunus'ta, Cumhurbaşkanı Kays Said'den müdahale geldi. Said, Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden alarak Meclis'in tüm yetkilerini dondurduğunu ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını askıya aldığını duyurdu. Askeri yetkilileri toplayan Cumhurbaşkanı Kays Said, mevcut Başbakan Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyurdu.

YİNE AYNI MANZARALAR!

Bu olayların yaşanmasının ardından da şaşırmadığımız bir şekilde Türkiye'de daha önce görmeye alışkın olduğumuz bazı manzaralar yeniden ortaya çıktı.

DARBEYİ GÜZELLEDİ

Nevşin Mengü, bu fotoğrafı Twitter hesabından paylaşarak "Tunus'ta İslamcı En Nahda hükümeti Cumhurbaşkanı tarafından feshedildi. Fesih kararı sonrası kutlamak için sokaklara dökülenler oldu. Dün geceki kutlamanın sembol fotoğraflarından biri" ifadelerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal