31.03.2022-17:00 (Son Güncelleme:31.03.2022-17:09)


1

Peynirli köfte

Peynirli köfte

Peynirli köfte için; çeyrek su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, 1 çorba kaşığı yulaf unu, 1 çimdik karabiber,1 adet yumurta,1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir yeteri kadar sıvı yağ gerekmektedir. Köfteleri bulamak içinse 1 adet çırpılmış yumurta yeterlidir. Peynirli köftenin servisinde ise maydanoz ve kaşar peyniri kullanabilirsiniz. Peynirli köfte için gerekli malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlak şekiller verin ve çırpılmış yumurtaya bulayın. Tavada sıvı yağı kızdırarak köfteleri iyice pişirin. Peynirli köftelerinizi maydanoz ve rendelenmiş kaşar peyniri eşliğinde servis edebilirsiniz.



2

Kinoalı domates çorbası

Kinoalı domates çorbası

Kinoalı domates çorbası için; 5 yemek kaşığı kinoa, 1 adet soğan, 1 su bardağı su, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 600 gram doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz. Sağlıklı bir çorba olan kinoalı domates çorbası için; kinoayı güzelce yıkayıp suyunu süzün sonrasında tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayarak sarımsağı ince bir şekilde kıyın. Zeytinyağını tencereye alıp kızdırın üzerine de soğanı ekleyin. Soğanları iyice kavurduktan sonra sarımsak ve domatesleri ekleyin. El blenderı ile karışımı püre haline getirin sonrasında da üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca tuz ve pul biber ilave edin. Haşlanmış kinoayı üzerine ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz.



3

Sebzeli mercimek yemeği

Sebzeli mercimek yemeği

Sebzeli mercimek yemeği için; 2 su bardağı yeşil mercimek, 1 adet soğan, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, 1 adet salatalık, 1 adet havuç, 1 adet domates, 1 kase parçalanmış marul yaprağı, 1 dolu yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 su bardağı sıcak su gerekmektedir. Sebzeli mercimek yemeği için 1 gün öncesinden ısladığınız mercimeğin suyunu süzerek bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. 5 dakika kadar kara suyu çıkana kadar pişirin. Sebzeleri yemeklik doğrayın sonrasında tencereye sıvı yağı alıp soğanı, sarımsağı kavurun. Domates, havucu ve marul yapraklarını ekleyip hepsini iyice kavurun. Mercimeği içerisine ekleyerek salçayı ve tuzu ilave edin. Hepsini iyice kavurun ardından da kaynamış su ekleyerek pişmeye bırakın. Salatalık ilavesi ile servis edebilirsiniz.



4

Sebzeli tavuk sote tarifi

Sebzeli tavuk sote tarifi

Sebzeli tavuk sote için; 3 adet tavuk bonfile, 3 diş sarımsak, 1 adet sarı dolmalık biber, 1 adet yeşilbiber, 1 adet soğan, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 yemek kaşığı balzamik ve üzeri için taze soğan gerekmektedir. İlk olarak, kuru soğanı yemeklik, biberleri ve tavukları ise jülyen biçiminde doğrayın. Sarımsakları ince bir şekilde kıydıktan sonra tavaya sıvı yağı ilave edip kızdırın. Soğanları ekleyerek yakmadan kavurun ardından da biberleri ve sarımsağı ekleyip hepsini iyice kavurduktan sonra tavukları ilave edin. Malzemeleri yüksek ateşte soteleyin ve soteleme işlemini 8 dakika kadar sürdürün. Balzamik sirke, pul biber, tuz ve kekik ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Taze soğan eşliğinde servis edin.



5

Zeytinyağlı patlıcan yemeği

Zeytinyağlı patlıcan yemeği

Zeytinyağlı patlıcan yemeği için; 3 adet patlıcan, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası, 2 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 avuç parçalanmış fındık ve 1 avuç taze soğan gerekmektedir. Zeytinyağlı patlıcan yemeğini hazırlarken ilk olarak patlıcanları doğrayıp bir kaseye aktarın sonrasında üzerini geçecek kadar su ilave edip tuz serpiştirin. Patlıcanları bu şekilde biraz bekletin ardından da bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını ilave edin. Tereyağı eriyince yemeklik doğramış olduğunuz soğanı ekleyip sarımsağı da ilave edin. Salçaları ekleyerek kavurmaya devam edin. Patlıcanları tuzlu suyun içerisinden alarak tavaya ekleyin üzerine tuz ve su ilave edin. Tavanın ağzını kapatarak patlıcanlar yumuşayıncaya dek pişirin. Yemeğinizin sulu olmasını isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz. Taze soğan ve fındık parçaları serpiştirip servis edebilirsiniz.



6

Pazılı yeşil mercimek çorbası

Pazılı yeşil mercimek çorbası

Pazılı yeşil mercimek çorbası için; 1 adet orta boy soğan, 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 çorba kaşığı domates salçası, yarım bağ demet pazı, 1 çorba kaşığı dolusu nar ekşisi, 4 su bardağı et suyu, tuz ve karabiber. Pazılı yeşil mercimek çorbasını hazırlamak için; kuru soğanı 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile orta ateşte kavurun. Salçayı ilave edip 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Yeşil mercimekleri ve sıcak suyu ekleyip 5 dakika orta ateşte pişmeye bıraktıktan sonra pazı yapraklarını ince doğrayıp ekleyin 2 dakika daha kaynatıp altını kapatmadan önce nar ekşisi, tuz ve karabiberi ilave edin.



7

Teriyaki soslu tavuk

Teriyaki soslu tavuk

Teriyaki soslu tavuk için gereken malzemeler; 455 gram tavuk kalça, 120 mililitre soya sosu ve 55 gram esmer şeker. Teriyaki soslu tavuğu hazırlamak için ilk olarak eti istediğiniz boyutlarda kesin sonrasında ise tavada tavuk parçalarını mühürleyerek iki tarafını da kızartın. Bu aşamada soya sosunu ve esmer şekeri ekleyebilirsiniz. Sos istediğiniz kıvama ulaşana kadar ve tavukla bütünleşene kadar pişirin. Eğer isterseniz taze soğan ve susamla süsleyebilirsiniz.



8

Lavaş pizza

Lavaş pizza

Bol peynirli lavaş pizza için; 2 adet lavaş, 1 adet mozzarella peyniri, 50 gram kaşar peyniri, 3 yemek kaşığı domates sosu veya sulandırılmış salça, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı. Pizzayı hazırlamak için ilk olarak lavaşlardan birini yağlı kağıt konmuş fırın tepsisinin üzerine alıp üzerini güzelce yağlayın sonrasında da ikinci lavaşı üzerine koyun. Üzerine domates sosu sürüp karabiber ve kekik serpiştirin. Taze mozzarella peynirini dilimleyip üzerine dizin ve rendelenmiş kaşar peyniri de serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verip peynirler eriyene kadar 5 ila 10 dakika kadar pişirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR