13 Yaşın Altındaki Çocuklar İçin Farklı Bir Instagram Uygulaması Geliyor

Facebook'un 13 yaş ve altındaki çocuklar için Instagram uygulaması geliştirdiği ortaya çıktı.

19.03.2021-14:56 - (Son Güncelleme: 19.03.2021-14:56) 13 Yaşın Altındaki Çocuklar İçin Farklı Bir Instagram Uygulaması Geliyor

Instagram, geçtiğimiz günlerde gençleri korumak amacıyla adlığı yeni kararlardan bahsetmişti. Alınan kararlara göre, yetişkinler yaşça küçük olan kullanıcılara mesaj atamayacak ve 13 yaşın altındaki kullanıcıları platformdan uzak tutmak için yapay zekadan yarım alacaktı. 

Bugün BuzzFeed News'ten gelen bilgilere göre, Facebook yalnızca çocukların kullanabileceği yeni bir Instagram uygulaması üzerine çalışıyor. Yalnızca 13 yaş ve altındaki çocukların kullanabileceği Instagram, Facebook'un eski yöneticisi ve Instagram yönetiminin bir numaralı ismi olan Adam Moosseri tarafından yönetilecek. Seneler önce YouTube Kids gibi projelerde görev alan Pavni Diwanji ise projenin başında yer alacak.

Instagram’ın ürün başkan yardımcısı Vishal Shah'ın, dün çalışanların mesaj panosundan sızan gönderide, "Gelecekte gençlik çalışmalarını Instagram için bir öncelik olarak belirlediğimizi ve bunu H1 öncelik listemize eklediğimizi duyurmaktan heyecan duyuyorum," mesajını paylaştı.

Adam Moosseri de bugün Twitter'dan "Çocuklar giderek, arkadaşlarıyla iletişimde kalacakları uygulamalara katılıp katılamayacaklarını ailelerine soruyor.  Messenger Kids ile yaptığımız gibi, ebeveynlerin kontrol sahibi olduğu bir Instagram sürümü, araştırdığımız bir olay. Yol boyunca daha fazlasını paylaşacağız." mesajıyla olayı doğruladı.

MESSENGER KİDS UNUTULMADI

Bu mesaj akıllara, Facebook'un 2019 yılında Messenger Kids ile yaşadığı problemleri getirdi. Messenger Kids'te yaşanan bir tasarım hatası çocukların yetkilendirilmemiş içeriklere erişebildiklerini göstermişti. Öte yandan başka bir olayda Facebook'un net bir açıklama yapmadan Çocukların Çevrimiçi Gizliliğinin Korunması Kanununu ihlal  ederek çocukların kişisel bilgilerini aldığı iddia edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal