Instagram'dan Reşit Olmayan Kullanıcılar İçin Önemli Güncelleme

Instagram, reşit olmayan kullanıcıların yetişkin içeriklerine erişmesini engellemek için yeni tedbirler alınacağını duyurdu.

17.03.2021-10:23 - (Son Güncelleme: 17.03.2021-10:23) Instagram'dan Reşit Olmayan Kullanıcılar İçin Önemli Güncelleme

Instagram son güvenlik güncellemesiyle beraber yetişkinler ve gençler arasındaki etkileşimde kısıtlamalara gitmeye karar verdi.

Gençlerin çoğunlukla kullandığı Instagram, TikTok gibi uygulamalar özellikle pedofililer tarafından hedef haline gelebiliyorlar. Bu platformlar da zaman zaman gençler için tehdit öğesi halini alabiliyor. Bu tehlikenin farkında olan Instagram gizlilik ve güvenlik politikasında değişikliğe gitmeye karar verdi. Değişiklikle beraber Instagram, yetişkinlerin gençlere mesaj atmalarını engelleyecek. Aynı zamanda 18 yaşın altındaki kullanıcılarla sürekli bir şekilde mesaj atmaya çalışan yetişkinleri “potansiyel şüpheli” olarak işaretleyecek.

Instagram aynı zamanda gençler için de uyarılar gösterecek. Eğer küçük yaştaki bir genç, yetişkinlere mesaj atmaya çalışırlarsa fotoğraf, video ve özel bilgi paylaşımı konusunda güvenlik uyarıları karşısına çıkacak, onlara bilgilendirme yapılacak.

Instagram ayrıca, 13 yaşın altındaki kişilerin bir hesaba kaydolurken yaşını tespit etmeye çalışmak için yeni "yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojisi" geliştirdiğini açıkladı. Instagram'ın kurallarına göre, uygulama kullanıcıların 13 yaş ve üstü olmasını gerektiriyor fakat bunun için herhangi bir doğrulama sistemi bulunmuyor. Instagram da doğrulama yapabilmek için yapay zeka kullanacağını açıkladı.

Instagram'a kaydolan yeni genç kullanıcılar da artık profillerini gizli tutmaya teşvik edilecek. Gençler, yine de herkese açık bir hesap oluşturmayı seçerlerse, Instagram onlara daha sonra "gizli bir hesabın avantajlarını vurgulayan ve ayarlarını kontrol etmelerini hatırlatan" bir bildirim gönderecek.

Dünyada artan şantaj ve taciz olayları platformları bu gibi önlemler almaya itiyor. Geçen günlerde Tinder da uygulamanıngüvenliğine korumak için Garbo'yla anlaşma yaptığını duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal