13 Temmuz 2022 hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden birçok bölgeye uyarı geldi! İşte il il hava durumu tahminleri

Türkiye’nin kuzey kesimleri sağanak yağışlı. Orta bölgelerde parçalı ve az bulutlu bir hava görülürken güney kentlerde hava bol güneşli. Hava sıcaklıkları Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normallerinde seyrediyor.

13.07.2022-09:01 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-09:56)

Marmara Bölgesinde sağanak yağışlar devam edecek gibi gözüküyor. Hava sıcaklıkları ise bölgede en yüksek 29-30 derecelerde ölçülmekte.

İşte bölge bölge hava durumu

Ege Bölgesinde gökyüzü az bulutlu. Sıcaklık Denizli-Muğla dolaylarında 35 derecelerde ölçülmekte. Bölgenin geri kalanında ise 29-31 derecelerde sıcaklık mevcut.

Akdeniz Bölgesinde ise önümüzdeki üç günlük zaman diliminde bol güneşli bir hava hakim olacak. Sıcaklık bölgede 30 ile 35 derece civarlarında ölçülmekte. 

İç Anadolu Bölgesinde hava ise parçalı bulutlu. Batı kesimlerde yerel yağmurlar da görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklık bölgede 27 ile 31 derece arasında ölçülmekte.

Karadeniz Bölgesinde sağanak yağışlar etkisini devam ettiriyor. Sıcaklık Bolu’da 22, Samsun’da 26, Trabzon’da 27 derece ölçülmekte.

Doğu Anadolu Bölgesinde az bulutlu ve güneşli bir hava hakim olacak. Sıcaklık bölgede 30 ile 35 derece arasında ölçülüyor. Perşembe ve Cuma da benzer bir hava durumu bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde güneşli ve sıcak havalar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bölgede birçok ilde sıcaklıklar 41-42 derecelerde ölçüm yapıldı. Öğle saatlerinde ise yüksek sıcaklıkların sebep olabileceği olumsuzluklara ve sıcak çarpmalarına karşı dikkatli olunmalı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal