Sağanak yağış devam edecek mi? Bayramın 4. günü hava nasıl olacak? Meteoroloji peş peşe uyardı İşte il il hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Sinop çevrelerinin, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illeri ile Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

12.07.2022-09:08 - (Son Güncelleme: 12.07.2022-09:16)

Meteoroloji'den gelen hava durumu raporu doğrultusunda, Doğu Karadeniz'deki 6 ilde sel ve su baskını riski mevcut. Hava sıcaklıklarının iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği düşünülüyor. Meteoroloji, bayramın üçüncü günü için Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için sarı kodlu uyarı paylaşarak bu illerde yaşayan vatandaşlara tedbirli olmaları için çağrıda bulunuldu.

Bölgelerde hava nasıl olacak?

Türkiye’de yağışlar Karadeniz Bölgesinde olacak. Yurdun kalanında ise parçalı ve az bulutlu bir hava görülmekte. Hava sıcaklıkları Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normallerinde seyrediyor.

Denizlerde rüzgar Marmara ve Orta ile Kuzey Ege’de kuzey yönlerden, Orta Akdeniz’de güney yönlerden kuvvetli esiyor. Diğer kıyılarda ise orta kuvvet ve altında eseceği düşünülüyor.

Marmara Bölgesinde parçalı bulutlu bir hava mevcut. Sıcaklık bölgede en yüksek 31-32 derecelerde ölçülüyor.

Ege Bölgesinde parçalı ve az bulutlu bir gökyüzü var. Sıcaklık bölge genelinde 30 ile 35 derece arasında ölçülüyor. Denizli dolaylarında 35 derecenin de üzerine çıkıyor.

Akdeniz Bölgesinde önümüzdeki üç günlük dönemde bol güneşli bir hava hakim. Sıcaklık bölgede 30 ile 35 derece arasında ölçülüyor. Bölgenin batısında zaman zaman 35 dereceyi de aşıyor.

İç Anadolu Bölgesinde hava parçalı bulutlu. Sıcaklık Ankara ve Kayseri’de 31, Sivas’ta 28 derece ölçülüyor.

Karadeniz Bölgesinde sağanak yağışlar etkisini sürdürüyor. Sıcaklık Bolu’da 24, Samsun’da 26, Gümüşhane’de 29 derece.

Doğu Anadolu Bölgesinin kuzey kesimlerinde bulutlar yoğunlaşabilir. Bölgenin kalanında ise hava az bulutlu, güneşli. Sıcaklık kuzey kesimlerde en yüksek 31-32, diğer kentlerde ise            34-35 derecelerde ölçülüyor.3-

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde güneşli ve sıcak havalar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bölgede birçok ilde sıcaklıklar 41-42 derecelerde ölçülüyor.  Öğle saatlerinde yüksek sıcaklıkların neden olabileceği olumsuzluklara ve sıcak çarpmalarına karşı dikkatli olunmalı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal