1.250 TL yardım ödemesi için nefesler tutuldu! TC kimlik numarasının sonu 8 – 4 – 2 – 6 - 0 olanlar bu fırsatı kaçırmasın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Mart ayı içerisinde yapılacak olan yardım ödemeleri detaylı şekilde paylaşılmaya başlandı. TC kimlik numarasını sonu 8 – 4 – 2 – 6 - 0 olan vatandaşlar ise 1.250 TL ödemeyi kapacak.

11.03.2024-15:27 - (Son Güncelleme: 11.03.2024-15:27) 1.250 TL yardım ödemesi için nefesler tutuldu! TC kimlik numarasının sonu 8 – 4 – 2 – 6 - 0 olanlar bu fırsatı kaçırmasın

Mart ayı destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tek tek duyurulmaya başlandı. Tüm destek ödemeleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmese de; vatandaşlar başvurmuş olduğu sosyal yardım teşvik ödemeleri için şimdiden kolları sıvadı. 10 Mart 2024 tarihinden sonra yatacak olduğu konuşulan destek ödemeleri için nefesler tutulmuşken, bakanlık tarafından açıklama bekleniyor. Özellikle aile gelirlerine göre dağıtılacak olan aile destek paketi ödemelerinin bu ay içerisinde 850 TL 1.250 TL arasında olacağı konuşuluyor.

10 Mart 2024 tarihinden sonra yatırılması bekleniyor

Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay dar gelirli vatandaşlara sunulan destekler hakkında henüz net bir açıklama gelmese de, Mart ayı desteklerinin 10 Mart 2024 tarihinden itibaren yatırılması bekleniyor. Mart ayının ortasında sayılı günler kala; dar gelirli vatandaşların bu yardımlar sayesinde yüzleri tekrardan gülecek. Ekonomik ve sosyal yardımlar söz konusu olunca belediyeler ve bakanlık iş birliğiyle sunulan bu yardımlar için ilgili belediye birimlerine başvurmak yeterli.

1.250 TL Aile destek ödemesi

1250 TL'ye kadar yardım ödemesi yapılması bekleniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusunda sunulacak olan Mart ayı aile destek paketlerine geçtiğimiz aylar içerisinde zam yapılmıştı. Vatandaşlar mart ayı içerisinde alacak oldukları sosyal yardım desteklerini büyük bir merakla bekliyorlar. Aylık gelirine göre değişim gösteren bu yardım ödemeleri 850 TL’den başlıyor ve 1.250 TL’ye kadar yükseliyor. Destek ödemelerinin ne zaman yapılacağına yönelik şu anda güncel bir açıklama da mevcut değil. Vatandaşlar bakanlıkların resmi sayfalarını ve sosyal medya hesaplarına takip ederek sosyal destek yardımlarını ne zaman yapılacağına yönelik açıklamaları buralardan takip edebilirler.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal