11 Haziran 2022 Cumartesi hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporunu yayımladı: Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor!

Türkiye, yaz sağanaklarıyla mücadele etmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan haftalık değerlendirme raporu açıklandı. Yerel olmak üzere yapışların kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarılarında bulunuldu.

11.06.2022-08:50 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-14:17) 11 Haziran 2022 Cumartesi hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporunu yayımladı: Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor!

Türkiye, yaz sağanaklarıyla mücadele etmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan haftalık değerlendirme raporu açıklandı. Yurdun birçok yerinde şiddetli ve ani ve sağanak yağışlar bekleniyor. Birçok bölgede su taşkını ve sel uyarılarında bulunuyor.

2 ila 6 derece düşüş yaşanacak

Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece düşüş yaşanabileceği gibi diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı aktarıldı. İç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında olması beklenirken doğu bölgelerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği bekleniyor.

Dikkatli ve tedbirli olunması uyarı yapıldı

Yağışlar; Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Burdur, Isparta, Kayseri, Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan çevreleri ile Antalya'nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı  dikkatli ve tedbirli olunması uyarılarında bulunuldu.

Dikkatli ve tedbirli olunması uyarı yapıldı

Ulaşımda aksamalar olabilir

Rüzgarın; Ege Bölgesi’nin güneyi (Muğla, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile Konya ve Karaman bölgelerinde güney yönlerden kuvvetli (50- 70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) olması beklendiği gibi ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyarılarda bulunuldu.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ön görülüyor. Yağışların bu akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülürken, Yağışların bu akşam saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

Edirne: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülürken, Yağışların bu gece saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. 

Denizli: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülürken Yağışların bu öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülürken,  Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar olabilir

Manisa: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülürken, Yağışların bu gece saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

Kütahya: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların bu gece saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.

Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu Toroslar mevkii yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların akşam saatlerinde kuzeybatı kesimlerinde (Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı çevreleri) kuvvetli olması tahmin edliyor.

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Eskişehir: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülürken, Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Konya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal