10.000 TL emekli aylığı alanlar yaşadı! + 12.400 TL ödeme alabilecekler

Emekli vatandaşlara ikinci ek zammın Temmuz ayında yapılması bekleniyor. 6 ayın enflasyon oranlarının hesaba katılarak belirleneceği taban emekli aylığında, artışlar yaşanacak. En son yapılan açıklamayla emeklilere %11,54 artış yapılmıştı. Peki Temmuz ayı artış miktarı ne olacak?

28.03.2024-09:54 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-09:54) 10.000 TL emekli aylığı alanlar yaşadı! + 12.400 TL ödeme alabilecekler

Ocak ayı itibariyle emekli vatandaşların maaşlarına zam yapılarak, taban emekli maaşı 10.000 TL’ye kadar çıkartılmıştı. Enflasyon oranlarının artmasıyla birlikte mart ayı itibariyle gözler ikinci bir zamma çevrildi. Kulisten alınan haberlere göre ise yılın Temmuz ayında ikinci bir ek zammın söz konusu olacağı konuşuluyor. Yapılacak olan artış son 6 aylık enflasyon oranları baz alınarak artırılacak.

Ocak ayında %11,54 oranında zam yapılmıştı

Ocak ayında Bağ - Kur ve SSK emeklilerinin maaşlarına %11,54 oranında artış yapılmıştı. Böylelikle taban emekli maaşları artışa geçmiş, emekli vatandaşları tatmin edecek ödemeler sunulmuştu. Ancak emekli maaşlarının enflasyona yenik düşmesi sebebiyle, mart ayı itibariyle emeklilerin eline fazla bir ödeme kalmamaya başladı. Devlet bu noktada da harekete geçerek, Ramazan Bayramı öncesinde emekli vatandaşlara çeşitli maddi destek ödemeleri ve ikramiyeler yatırmaya devam ediyor. Bayram ikramiyeleri de enflasyon oranları öngörülerek %50 oranında arttırılıp, 2.000 TL’den 3.000 TL'ye çıkartılmıştı. Peki emekli vatandaşların büyük bir heyecanla beklediği Temmuz ayındaki maaş artışı ne kadar olacak? 

10.000 TL emekli aylığı alanlar yaşadı! + 12.400 TL ödeme alabilecekler

Temmuz ayında emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

Merkez Bankası düzenli olarak piyasa katılımcılarına yönelik anket düzenliyor. Bu anketler sayesinde Temmuz ayında olası sayılabilecek faiz artırımına yönelik ipuçları sunulmaya devam ediliyor. Yapılmış olan anketlerin sonuçlarında ise 5 aylık enflasyon oranı dikkate alındığında SSK ve Bağ - Kur emeklilerine %22,68 artış, memur emeklilerine ise %17,34 artış yapılması öngörülüyor.

Merkez Bankası’nın düzenlediği anketler dışında henüz konuyla ilgili net bir açıklama mevcut değil. Ancak Temmuz ayı itibariyle 6 aylık enflasyon oranlarının açıklanması ve daha sonrasında emekli maaşına yönelik artışın masaya yatırılması konuşuluyor.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal