0.99 faizli konut kredisi taksit hesaplama nasıl yapılır? 10 yıl vadeli 0.99 ev kredisi hesapla

Gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev almayı düşünün vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Konut finansmanı için 3 ayrı paketin hizmete sunulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez ev alacaklara 10 yıl vadeli % 0.99 faizle kredi verileceğini açıkladı. Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında 0.99 faizli konut kredisinin ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Peki 10 yıl vadeli yüzde 0.99 ev kredisi taksit hesaplaması nasıl yapılır? detaylar haberimizde yer almaktadır.

10.05.2022-00:10 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-00:10) 0.99 faizli konut kredisi taksit hesaplama nasıl yapılır? 10 yıl vadeli 0.99 ev kredisi hesapla

Gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev almayı düşünen vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Konut finansmanı için 3 ayrı paketin hizmete sunulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa vadede konut satışını artırmayı hedeflediklerini bu yüzden 10 yıl vadeli yüzde 0.99 faizli kredi verileceğini açıkladı. Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında 0.99 faizli konut kredisinin ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı.

10 yıl vade ile yüzde 0.99 ev kredisi verilecek

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar sonrasında vatandaşları yaşanan bu dalgalanmalardan korumak amacıyla 3 ayrı paketin hizmete sunulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk pakete ilk defa kont sahibi olacak vatandaşlara 2 milyon değere sahip birinci el satım almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık %0.99 faizle konut kredisi verileceğini açıkladı. Konut değeri 2 milyon TL ile sınırlı bu pakette aylık 0,89 faizli konut kredisi içermektedir ve bu paketin amacı ise döviz ve altın varlıkların TL'ye dönüşmesine teşvik etmektir. Mayıs ayının başından itibaren asgari yüzde 40'ı tamamlanmış, asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerin tamamlanabilmesi için 20 milyar TL kaynak ayırdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 yıl boyunca konut fiyatlarını sabit tutma taahhüdü veren firmaların belli bir rakama kadar 36 ay vadeyle bu finansmandan yararlanabileceğini söyledi. 

10 yıl vade ile yüzde 0.99 ev kredisi verilecek

Yapılacak projelerle konut arzının artmasını, fiyatların dengeye gelmesini hedeflediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla yürüttükleri düşük maliyetli, satış fiyatlı sosyal konut projelerine hız verdiklerini belirtti. Düşük gelirli vatandaşlar için TOKİ'ye 30 milyar TL'lik finans sağlayacaklarını, küçük ölçekli müteahhitlere ise şehir içerisinde küçük parsellere konut yapabilmeleri için metrekaresini belli bir fiyatın üstünde satmamaları şartıyla uygun maliyetli kredi kullandıracaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, rezerv alanlarda yapılan uygun maliyet ile desteklenen konutlara da 5 yıl süreyle satışa tabi tutulacağını, denetimde TOKİ ve Emlak Konut gibi birikimi olan kurumlarında kullanılacağını açıkladı. Ada düzeyinde sadece hak sahiplerine yönelik uygun maliyetli kredilerle kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılacağını belirten Erdoğan, hak sahipleri ile müteahhitlerin bir araya gelerek yürütecekleri projelerin denetimlerini daha sıkı şekilde gerçekleştireceklerini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullanacaklar için örnek ödeme tablosu şöyle;

100 bin liralık konut kredisi kullanmayı planlayanların 0.99 faiz oranından yararlanarak konut kredisi kullanması durumunda 10 yıllık vade seçeneği ile aylık ödenecek tutar 1.427,78 lira oluyor.

500 bin TL'lik konut kredisi kullanımında yüzde 0.99 faiz oranı ile 120 aylık vadelendirme yapılırsa aylık taksit tutarı 7.138,91 TL oluyor. 

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal