TOKİ 0.99 faizli konut kredisi başvurular ne zaman başlıyor? 099 faizli kredi başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOKİ konut kredileriyle ilgili açıklamalarda bulunmasının ardından internet üzerinden en çok araştırılan konulardan biri de TOKİ konut kredileri ile ilgil oldu. Peki TOKİ konut kredi başvurusu nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde.

10.05.2022-00:04 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-00:04) TOKİ 0.99 faizli konut kredisi başvurular ne zaman başlıyor? 099 faizli kredi başvuru şartları neler?

Ev sahibi olmak isteyen ve TOKİ'den ev alacak olan vatandaşların kredi destekleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Küresel olarak bir tedarik krizi olduğunu ve bu sebeple ev fiyatlarında da artış olduğunu fakat buna rağmen vatandaşlara düşük faiz imkanı verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TOKİ kredileriyle ilgili açıklamasının tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

TOKİ konut kredisi

Gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz açıklamalarında bulundu. Erdoğan, TOKİ konut kredisi faizleriyle ilgili şu açıklamaları yaptı;

TOKİ Konut Kredisi

 "Vatandaşımızın konut sektöründe olan arızi dalgalanmadan korunması amacıyla konut konusunda 3 farklı paketi vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. İlk kez konut sahibi olacak vatandaşlar 2 milyon TL'ye kadar birinci el satın ev alabilmeleri için 10 seneye kadar vadeli ve aylık 0.99 faiz ile konut kredisi imkanı vereceğiz. Mayıs ayı başından itibaren %40 tamamlanmış ve asgari olarak %50'si satılmamış inşaatların tamamlanabilmesi için de 20 milyar TL'lik kaynağı ayırdık. 1 sene boyunca konut fiyatlarının duyurulan fiyatta sabit tutma sözü veren firmalar belli rakamlara kadar 36 ay vade finansmanımızdan faydalanabilecek. Düşük gelire sahip vatandaşımızı da ev sahibi yapabilmek için gerçekleştirilen sosyal konut projesi TOKİ'ye 30 milyar TL destek sağlayacağız. Müteahhitler de şehir içlerinde küçük parsellere ev yapmaları ve metrekaresini belirli fiyatların üzerinde satmamaları şartıyla uygun maliyetle kredi imkanı vereceğiz."

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal