05.00 – 10.00 saatleri arasında o kişiler kesinlikle dışarı çıkmasın denildi! Profesör açıklama yaptı

Bahar aylarının gelmesiyle beraber ülke genelinde alerjiye kapılan vatandaşların sayısı artmaya başladı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Doç. Doktor Hakan Uzan ise konuyla ilgili açıklamada bulundu. Alerjik şikayetleri tetiklediğini dile getiren Uzun, özellikle saat 05:00 ve 10:00 arasında dışarı çıkmanın riskli olduğunun altını çizdi.

02.04.2024-12:20 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-13:27) 05.00 – 10.00 saatleri arasında o kişiler kesinlikle dışarı çıkmasın denildi! Profesör açıklama yaptı

Mart ayının son haftasından itibaren ülke genelinde birçok ilde havalar güzelleşmeye başladı. Bahar aylarının yanı sıra pek çok yetkiliden yaz ayları yaşanıyor uyarısı geldi. Çiçeklerin açmasıyla etrafın yeşillenmesiyle beraber alerjik reaksiyonlar ise artmaya başladı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Doçent Doktor Hakan Uzun, bahar aylarının gelmesiyle beraber polen alerjilerinin arttığını aktardı. Özellikle çocuklarda polenin alerjik hastalığı tetiklediğinin altını çizen Uzman Uzun, bu durumun çocukların yaşam kalitesini düşürdüğünü de dile getirdi.

05.00 – 10.00 saatleri arasında o kişiler kesinlikle dışarı çıkmasın denildi! Profesör açıklama yaptı

Uzmanlar o saat aralığında dışarıya çıkmayın orası verdi

Genellikle burun tıkanıklığı, nezle, burun ve damakta kaşıntı, hapşırma, göz akıntısı, gözde sulanma ve kaşıntı, nefes darlığı ve öksürük gibi semptomlarla pek çok çocuğun hastaneye başvurduğunu aktaran Doçent Doktor Hakan Uzun; belirtilerin çoğunlukla rüzgarlı günlerde polenlerin havada uçuştuğu saatlerde ortaya çıktığını aktardı. Bu tür alerji tedavilerinde doğru teşhis konulmasının da oldukça önemli olduğunu dile getiren Uzun, alerjiden korunmak için çocukların maske kullanabileceklerini ya da polenlerin havada uçacağı saatlerde daha az dışarıda vakit geçirmelerinin faydalı olabileceğini önerdi. Saat 05:00 ile 10:00 arasında dışarı çıkmanın tehlikeli olduğunu aktaran Uzman, bu saatlerde polenlerin havada uçuşmasından kaynaklı dışarıda olmanın daha tehlikeli olduğunu söyledi. 

Semptomları fark eden hastaneye başvurmalı

Polen alerjisinin ciddi oranda semptomlara sebep olduğunu aktaran Doçent Doktor Hakan Uzun, bahar aylarında polen miktarının artmasından kaynaklı solunum yolu enfeksiyonu ile alerjinin birleşerek semptomların arttığını aktardı. Semptomları fark eden kişilerin acil olarak hastaneye başvurması gerektiğini de dile getirdi.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal