Bitcoin Yüzünden Boşanamadılar !

İngiltere'de, kripto paralar konusunda yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı, boşanma davalarının gerçekleşemediği bildirildi.

16.02.2018-10:57 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-10:58) Bitcoin Yüzünden Boşanamadılar !

Kripto para piyasası, toplam 830 milyar dolara ulaşan değeriyle, neredeyse bir çok kişinin pozitif veya negatif de olsa radarında. Bu anlamda da nispeten, kripto paraların hayatımıza etki etmesini de haberlerden okumaya başladık. Medya kaynaklarında yer alan bir habere göre Birleşik Krallık´ta bulunan bir hukuk şirketi, şu üzerinde bulundukları üç boşanma davasınında ayrılmak isteyen eşlerin, değeri son yıllarda kat kat artan kripto paralar konusunda anlaşmazlık yaşadığını açıkladı.

İlgili habere göre İngiltere'de faaliyet gösteren Royds Withy King hukuk şirketinin almış olduğu boşanma davalarından birinde 840 bin dolar kıymetinde kripto para, boşanma davasında tartışmalı bir şekilde paylaşılmaya çalışılıyor.  Hukuk bürosundan yapılan açıklamada, şirketin üç farklı boşanma davasında yüksek meblada kripto varlıkların eşit olarak bölünmesi konusunda görüşmeler yapıldığı belirtildi. Bu davaların firmanın beklediği kripto para davaların ilk dalgası olduğunu belirten şirket yetkilileri, "Üç davada da eşler ya kripto paralara yatırım yapmış ya Bitcoin, Litecoin, Ripple ve Ethereum´un da aralarında olduğu kripto para birimlerine yatırım yapmış ” dedi. 

Davaların birinde Kasım 2016´da gerçekleşen ilk yatırım tutarı 80 bin sterlin meblasında iken, Aralık 2017´de bu yatırımın toplam değeri 1 milyon sterline yükselmiş ve şu anda değeri tekrar 600 bin sterline (840 bin dolar) gerilemiş. Hukuk bürosunun partnerlerinden Vandana Chitroda basıına verdiği demeçte, kripto paraların izlenilebilir olmamasını “tam bir skandal” olarak açıklıyor.

Durum oldukça sıkıntılı gibi gözükse de, ister kripto para olsun, ister herhangi bir para birimi olsun, para insan anlaşmazlıklarının hep merkezinde olmaya devam edecek. Bu anlamda kripto paraların başlı başına suçlanabileceğini düşünmüyorum. Ancak kripto paraların bir anlamda boşanma davalarının bile gündeminde olması, ne kadar günlük hayatımıza girmiş olduğunu bir kere daha gösteriyor. 

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal