Esnemenin Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı!

Uzmanlar bulaşıcı esnemenin nedenlerini araştırdı. İşte esneme ile ilgili ilginç detaylar...

05.09.2017-10:07 - (Son Güncelleme: 05.09.2017-09:20) Esnemenin Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı!

Araştırmacılar, esneme gördüğümüzde beynimizde neyin bizi esneyerek tepki vermeye sevk ettiğini araştırdı. Uzmanlar, bulaşıcı esnemeyi anlamanın, bu hastalıkların anlaşılmasına da yardımcı olabileceğini söylüyor.

ESNEMEK BULAŞICIDIR

Bulaşıcı esneme, bir başkasının sözlerini ve hareketlerini otomatik olarak taklit etmenin çok sık görülen bir türü. Ekofenomoni, Tourette sendromu dışında epilepsi ve otizm gibi hastalıklarda da görülüyor. Esnemek aslında bulaşıcı olduğu kadar beyinden gelen empati sinyallerinin de vücudu etkilemesiyle de ortaya çıkabiliyor. Bu durumu önlemek amacıyla da bir çok tedavi yöntemi ortaya çıkmaktadır. 

KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ

Esneme sendromu hastalarında uyarılabilirliği azaltırsak tikleri de azaltabiliriz, bunun üzerinde çalışıyoruz diye konuşan uzmanlar esnemeyle ilgili olarak  "Bu sendrom çeşitli beyin rahatsılzıklarına  da yol açabilir" diye konuştu. 

EMPATİ VE ESNEME

Çeşitli araştırmalar bulaşıcı esneme ve empati arasında ilişki kurdu. Ancak bu ilişkiyi destekleyen kanıtlar karışık ve tutarsızdı. Bu bulgular bulaşıcı esnemenin aslında empati süreciyle ilgili olmadığına yönelik kanıt olabilir. Fakat yine de bu konuyla ilgili kesin sonuçlara ulaşıldığı söylenemez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal