Mü'min Kulun En Çok Zorlandığı 3 Amel

Müslüman insanların yerine getirmekte en çok zorlandığı ameller şunlardır:

17.08.2017-10:51 - (Son Güncelleme: 17.08.2017-10:45) Mü'min Kulun En Çok Zorlandığı 3 Amel

Müslüman insanların yerine getirmekte en çok zorlandığı ameller şunlardır:

1- Öfkeli durumda affetmek:
İnsan fıtratı gereği kırılır, üzülür ve öfkelenir. İnsan hem eş, hem arkadaş hem de toplumda birer vatandaş olarak haksızlığa gelebilir, üzülebilir ve sinirlenebilir. Ancak bu duygularını sürekli olarak canlı tutması doğru değildir. İçinde bulunulan her durumda her insanın hataları ve kusurları olmaktadır. İnsan öfkeli anında affederek, Allah’ın rahmetine ve affına nail olabilmeyi unutmamalıdır. Öfkeli anda susmak ya da soğuk bir suyla abdest almak insanı rahatlatır ve öfkesini yenmesine yardımcı olur.

2- Muhtaç durumda bile cömert davranmak:
İnsan muhtaç durumda iken bir başkasına yardımda bulunması kendisi için daha zor ve güçtür. Nefse zor gelen her şey kötülüğü emreder. Bu durumda da muhtaçken vermek insana oldukça zor gelen bir durumdur. Böyle zamanlarda insan cömert davranmalı ki Rabbin ona daha fazla cömert olsun.

3- Kapalı ve kimsenin olmadığı yerlerde nefsin şerrinden korunmak
Dünyada aslında yalnız kalmak mümkün değildir. Sadece insan yalnız kaldığını hissedebilir. Her an bir duyan ve bir görenin olduğu unutulmamalıdır. İnsana bu gibi zamanlarda günah işlemek daha çekici gelir. Nefsin isteklerinden korunmak zordur ama insanın elinden gelemeyecek bir şey de değildir.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal