Türk toplumu olarak ekmek yemeyi çok severiz. Ekmeksiz doymadığımızı dile getirir, haddinden fazla ekmekleri alır soframıza koyarız. Ancak bunların birçoğu da kalır.  Bayat ekmeklerinizi dilimleyin veya ufak parçalara ayırın ve bunları kurutun. Ekmekleriniz iyice kuruduktan sonra mutfak robotundan geçirerek kırıntı haline gelmelerini sağlayın. Hazırlamış olduğunu bu ekmek kırıntılarını köftelerinizin, böreklerinizin üzerine galeta unu olarak kullanabilirsiniz. 

ÇORBALAR İÇİN KITIR KITIR KRUTON EKMEĞİ

Küp küp doğradığınız ekmekler biraz yağ ve baharat ekleyin. İsterseniz sade bir şekilde de hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış bir durum. Daha sonra bunları fırın tepsisine dizin ve fırına verin. Kızardıklarında fırından çıkarın. İstediğiniz zaman kullanmak üzere erzak dolabınızda saklayabilirsiniz.

BAYAT EKMEKLERDEN PİZZA YAPIMI

Bayat ekmek için 2 yumurta kullanmanız gerekiyor. Bunun yanında 1 su bardağı süt, çeyrek çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket kabartma tozu kullanacaksınız. Küp küp dilimlenmiş eklemleri bu karışımın içine atarak fırın tepsisine hepsini yayın. Üzerine bir pizzada olmasını istediğiniz her ürünü ekleyebilirsiniz. Pişmeye yakın bir zaman diliminde de tepsiyi fırından çıkarıp üzerine kaşar rendeleyin. Tekrar fırına verin, kaşarlar eridiğinde de pizzanızı fırından çıkararak servise hazır hale getirebilirsiniz.

KAHVALTI İÇİN OLDUKÇA LEZZETLİ BİR ATIŞTIRMALIK

Bayat ekmeklerinizin üzerine harika bir karışım sürerek çok farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Yumurta, peynir ve ince doğranmış biberlerinizi bir kapta karıştırın ve daha sonra ekmeklerinizin üzerine sürün. Daha sonra bu ekmekleri fırına verin. Afiyetle yemeye hazır lezzetli peynirli ekmekler...