Mor Ekmek Tarifi

Şeker hastaları için öneriken mor ekmek tarifini sizin için derledik. Mor ekmek nedir? Mor ekmek nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

12.08.2017-13:38 - (Son Güncelleme: 01.10.2021-10:22)

Mor ekmeğe rengi veren, mor meyve ve sebzelerin pigmentlerinden alınan maddedir. Bu maddeye 'mormiks' ismi verilir. Bu madde doğal ve sağlıklıdır. Bu ekmeği ekşi maya ile yapmayı tercih ederek ekmeğin lezzetini daha da artırabilirsiniz. Dilerseniz içine tam buğday unu katıp çok daha sağlıklı bir ekmek pişirebilirsiniz. Mor ekmek özellikle şeker hastaları için tavsiye edilmektedir. Mor ekmek nasıl yapılır?

MOR EKMEK TARİFİ 

Malzemeler:

- 2 adet siyah havuç 

- 2.5 bardak su

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı şeker

- 2 tatlı kaşığı ekşi maya 

- 2 bardak un

- 2 bardak tam buğday unu

- Bardak ölçüsü 200 ml’dir.

MOR EKMEK NASIL YAPILIR?

Havuçları yıkayıp ardından kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tencereye koyarak üzerine 2. 5 bardak su ekleyip kaynatın. Havuçlar yumuşayınca suyunu süzerek bu mor suyu yoğurma kabına alın. Su ılıdığında içerisine tuz, şeker ve maya katarak karıştırın. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatarak 1 saat bekletin. Hamur mayalanıp kabardığında tekrar yoğurarak yağlanmış bir kalıba veya tepsiye ilave edin. Hamuru 1 saat daha bekletin. Süre dolduktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta kontrollü bir biçimde pişirin. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal