Zümrüt Yeşili Takılar

Zümrüt yeşili takılar birçok kadının tercih ettiği aksesuarlardır. Peki bu takılar hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? İşte Zümrüt yeşili takılar hakkında detaylı bilgiler haberimizde...

30.06.2020-14:22 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-14:18) Zümrüt Yeşili Takılar

En değerli taşlardan biri olan zümrüt, şıklığı ve zarafeti ile göz kamaştırırken günümüzde birçok takıda kullanılıyor. Renginin güzelliği ise kıyafetlere de taşınıyor ve her yerde karşımıza çıkıyor. Peki zümrüt yeşili takılar hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Bu takıların özel anlamları olduğunu ve gençliği temsil ettiğini biliyor musunuz? İşte zümrüt yeşili takılar hakkında bilmek isteyeceğiniz tüm detaylar…

Zümrüt Yüzüğün Anlamını Biliyor Musunuz?

Zümrüt yeşili takılar denilince akla gelen ilk takılardan biri zümrüt taşı kullanılan yüzüklerdir. Rengi ve tasarımı özel olduğu kadar bu yüzüklerin bilmek isteyeceğiniz bir anlamı da vardır. Zümrüt taşı kullanılmaya başladığı günden bu yana zarafet, lüks ve gücün sembolü olmuştur. Efsanelere konu olan zümrüt taşının gücüne o kadar inanılmış ki Mısır ve Yunan’da yağmur yağdıracağı düşünülmüş.

Mısır kültürüyle özdeşleşen bu taş geçmişten bu yana en güçlü kadınlardan biri olarak anılan Kleopatra’nın en büyük zaaflarından biri olmuştu. Zekasını, gücünü ve çekiciliğini temsil ettiğine inandığı taşı her yerde kullanmıştı. Giderek büyük önem kazanan zümrüt taşının huzur verdiğine ve sevginin gücünü gösterdiğine de inanılmıştı.

Günümüzde eşsiz tasarımlarla karşımıza çıkan zümrüt yüzükler bir kadına alabileceğiniz özel hediyelerin başında geliyor. Güzelliği ve huzuru simgeleyen bu yüzüklerin aşkın gücünü temsil ettiğine de inanılıyordu. Günümüzde de anlamını yitirmeyen bu yüzükler aşkınızı sembolü haline gelecek özel parçalar olacaktır.

Zümrüt Yeşili Takılar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Zümrüt yeşili kolye, küpe ve yüzük gibi farklı takılar bulabilirsiniz. Bu takıları alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Tüm takılarda oldukça estetik görünse de bu zümrüt yeşilinin en değerli rengini seçmeye özen gösterebilirsiniz. Bu taşın değerli olduğunu gösteren renk çimen yeşilidir. Rengi ne kadar açık ve pürüzsüz olursa o kadar değerli olan bu taşların doğal olduğuna da emin olmalısınız. Doğal takıların enerji verdiği ve dinamizmi yükselttiği de bilinmesi gereken detaylardan biridir. Zümrüt yeşili takılar satın alırken taşların canlı olmasına ve kirli bir görünüme sahip olmamasına özen göstermelisiniz.

Zümrüt Hangi Burcu Temsil Eder?

Zümrüt taşlı takılar günlük hayatta enerjinizi yükselten ve huzur veren takılardır. Mayıs ayının taşı olan zümrüt yenilenmeyi ve gençliği temsil eder. Mayıs ayında doğan ikizler ve boğa burçları değişen ruh halleriyle huzuru ararken bu taşı kullanarak kendini yenileyebilir. Aşk hayatında da başarı olmayan bu burçlar için zümrüt koşulsuz sevgi ve romantizmi temsil eder.

Zümrüt Yeşili Takılarla Nasıl Kombin Yapılır?

 Zümrüt yeşili takılar oldukça gösterişli takılar olduğu için günlük hayatta mini taşlı modelleri tercih edebilirsiniz. Özel günlerde kullanabileceğiniz gösterişli takılar V yaka kıyafetlerle eşsiz görünecektir. Kombin yaparken bordo renkli kıyafetler kullanabilirsiniz. Şık ve zarif kıyafetler, şık topuklu ayakkabılar, asimetrik çantalar bu takılarla eşsiz bir görünüm kazanmanızı sağlayacaktır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal