Zoom, Yeni Güvenlik Önlemleri Alacak

Coronavirüs salgının artmasıyla beraber yükselişe geçen konferans uygulamalarında başı çeken Zoom güvenlik ve gizlilik ihlalleri nedeniyle bir hayli eleştiri alıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada alınan yeni güvenlik önlemleriyle uygulamanın ihlallere yol açabilecek yanlarının giderileceği belirtiliyor.

06.04.2020-17:23 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-17:16) Zoom, Yeni Güvenlik Önlemleri Alacak

Zoom tarafından yapılan açıklamada 5 Nisan’dan itibaren şifreleri ve bekleme odası ayarları varsayılan’a (default) getirilecek. Bu da bir katılımcı, belli bir toplantıya ya da konferans görüşmesine katılacağı zaman sanal bir bekleme odasına yönlendirileceğini ve orada toplantı yöneticisi tarafından girişi onaylanana kadar beklemek zorunda olacağı anlamına geliyor.

Uygulama salgın öncesinde çok esnek bir kullanıma sahipti. Ancak Coronavirüs fırsatçılarının kötüye kullanımları nedeniyle platform için önlem almak zorunluluk haline geldi.

Zoom tarafından platforma eklenen yeni tedbirlerle birlikte, kötü niyetli yazılımların, toplantı bilgileri ve kişisel verilere erişimini de engelleyebileceği düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal