Zonguldak'ta İlk Kez Dün Vaka ve Can Kaybı Tespit Edilmedi

Ülkemizde coronavirüsten en çok ölümün yaşandığı Zonguldak'ta dün ilk kez vaka ve can kaybı yaşanmadı. Açıklama yapan Vali Erdoğan Bektaş Zonguldak halkına teşekkür etti.

12.05.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 12.05.2020-16:19) Zonguldak'ta İlk Kez Dün Vaka ve Can Kaybı Tespit Edilmedi

Ülkemizde ilk coronavirüs vakası 11 Mart tarihinde görülürken, ölüm oranının en yüksek olduğu yer Zonguldak oldu. Kente giriş ve çıkışlar yasak olurken, dün ilk kez Zonguldak'ta vaka ve ölüm yaşanmadı. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, "Teşekkürler Zonguldak. Baştan bu yana ilk defa sıfır vefat ile sıfır yeni vakaya ulaştık, çok şükür. Katkısı olan herkese, sağlık çalışanlarımıza, güvenlik kuvvetlerimize, yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sabırla devam, başaracağız, inşallah." dedi.

Dün Zonguldak'ta 270 coronavirüs testi yapıldı. Vaka ya da ölüm yaşanmazken, 35 kişi sağlığına kavuştu. Öte yandan bugüne kadar Zonguldak'ta toplam 9 bin 43 test yapıldı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 750 olarak açıklanırken, 59 kişi virüsten dolayı hayatını kaybetti. 

"VAKA SAYISI SIFIR DA OLSA TEDBİRİ BIRAKMAMAK GEREKİR"

Boyacılık yapan Erol Arat, 68 gün sonra mesaiye başladığını belirtti ve "Coronavirüsle mücadele biraz zor geçti ama devletimizin almış olduğu sağlık önlemleri sağlığımız açısından da bu önlemi almak zorundaydık. Sadece maddi olarak çöküntü yaşadık. 68 gün sonra işime dün başladım. Cuma gününe kadar çalışacağım. Sonra 4 gün yine sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Kısıtlama sonrası yine çalışmayı düşünüyorum. Bu sıfır vaka ve vefat sayısını başarı olarak görüyorum ama sokağa çıkma kısıtlamasının ardından gelen yoğun kalabalık ve 4 günün sonrası Çarşamba ve Perşembe çok yoğun olacağını düşünüyorum. Vaka sayısının artabileceğinden endişeliyim. Vaka sayısı sıfır da olsa tedbiri elden bırakmamak gerekir." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal