Zonguldak'ta Denizden Neler Çıktı Neler! Demlik, Lavabo, Tekerlek

Zonguldak Ereğli'de Çevre Koruma Haftası sebebiyle deniz dibi temizliği işlemleri yapıldı. Denizden kırık mutfak lavabosu, lastik, parfüm şişeler, pet ile cam şişeler, demir ve çaydanlık benzeri atıklar bulundu.

09.06.2021-18:30 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-18:30) Zonguldak'ta Denizden Neler Çıktı Neler! Demlik, Lavabo, Tekerlek

Ereğli sahil yolu üzerinde, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği dalgıçları aracılığıyla deniz dip temizleme işlemi gerçekleştirildi.

Ekipler tarafından denizden kırık mutfak lavabosu, lastik, parfüm şişeleri, pet ve cam şişeler gibi pek çok atık çıkarıldı.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Marmara Denizi'nde karşılaşılan müsilaj ardından vatandaşların çevreye duyarlılığının bir kat daha arttığını ifade ederek, gelecek nesillere bırakabilecek en kıymetli miraslardan birinin de temiz çevre olduğunu dile getirdi.

Çevre kirliliği hususunda vatandaşların daha duyarlı olmasını talep eden Çorumluoğlu, "Vatandaş denize attıktan sonra biz çıkarmaya uğraşacağımıza vatandaş hiç denize atmasın. Marmara Denizi'ni istila etmiş müsilaj, ümit ediyorum ki Karadeniz ve Ege denizlerine inmez. Şu ana kadar Ereğli sınırlarında biz böyle bir olayla karşılaşmadık. Duyarlılığımız devam ediyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık da kirliliğin ve iklim değişikliğinin hayatı daha kötü noktalara götürdüğünü belirterek, gelecek nesillere daha güzel bir gelecek bırakabilmek için dikkat edilmesini talep etti.

Denizden çıkarılan atıkları gördüklerinde hayrete düştüklerini dile getiren Posbıyık, "Deniz, hava bizim her şeyimiz. Duyarlılığın daha fazla olması için bu etkinlikleri yapıyoruz" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal