Ziya Selçuk'tan Okulların Açılmasıyla İlgili Yeni Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir canlı yayında okulların açılma durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

26.09.2020-13:46 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-13:30) Ziya Selçuk'tan Okulların Açılmasıyla İlgili Yeni Açıklama

Koronavirüs salgını nedeniyle yalnızca okul öncesi ve 1. sınıfların yüz yüze eğitime başlaması sonrası akıllara diğer sınıflar, lise ve ortaokulların ne zaman yüz yüze eğitime başlayacağı sorusu geldi. CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2.sınıfları okula almak için çalışmalarının olduğunu belirtti.

Bakan Selçuk, diğer sınıfların okula başlaması konusuyla ilgili şunları söyledi:

"Okuma yazma sürecinde okuma bayramı diye bir şey var. Bu Mart'tan sonra çocuklar hazır olur. Daha sonra yıl sonuna doğru eğlenceli bir şekilde çalışma yapılır. Bu çocuklarımız işin temelini aldılar. Fakat eksik kaldıkları yerlerde bu çocuklarımızı ilk önce yüz yüze eğitime almak istiyoruz. 2. sınıfları okula almak için çalışmamız var."

"KONTROLLÜ GİTMEK İSTİYORUZ"

Bilim Kurulu'nun sadece okul değil çevre hayatla ilgili öneri paketi olduğunu, Sağlık Bakanlığı'nın da çalışma yaptığını dile getiren Bakan Selçuk, "Bu süreçte Sağlık Bakanımızın, Kabine'de yapacağı sunumun sonucunda ortaya çıkan tabloda önümüzdeki sürece baktığımızda 'Şu şu sınıflar açılabilir' önerisi geliyor. Bizim de önerimiz geliyor. Bunun doğrultusunda adımları atıyoruz. AB ülkelerine bakın tüm öğrencileri, bütün sınıfları alıyorlar. Bu da bir tercih ama biz Türkiye'de benzer koşullara sahip ülkelerin yaptığı gibi tamamını alalım istemiyoruz. Kontrollü gidelim istiyoruz. Aşama aşama sınıf sınıf gidelim istiyoruz. Herhangi bir risk olsun istemiyoruz." dedi.

"AMACIMIZ TEMELLİ HEPSİNİ AÇMAK"

Bakan Selçuk, diğer sınıflarla ilgili değerlendirmeleri birkaç hafta sonra yapacaklarını belirterek "Takvim olamaz, ben vaka sayısının seyrini bilemiyorum. Bilim Kurulu'nun 1 ay sonrası için ne diyeceğini bilemiyorum. Bunu bilemezken şöyle olacak demek olmaz. Dikkatli konuşmalıyız, dikkatli karar vermeliyiz. Bizim amacımız ne? Temelli hepsini açmak." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal