Ziraat Türkiye Kupası'nda Final Tarihi Belli Oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Türkiye Kupası finalinin 18 Mayıs Salı günü İzmir'de Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanmasını kararlaştırdı.

13.04.2021-15:37 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-16:57) Ziraat Türkiye Kupası'nda Final Tarihi Belli Oldu!

Fraport TAV Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak olan final karşılaşamasının başlama saati ise 20.45 olarak belirlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada ; 

' Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası finalinin 18 Mayıs Salı günü İzmir’de Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanmasını kararlaştırdı. Fraport-TAV Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak final müsabakasının başlama saati ise 20.45 olarak belirlendi. ' ifadelerine yer verildi.

KUPADA ANTALYASPOR'UN FİNAL YOLCULUĞU

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kadar yükselen Fraport TAV Antalyaspor, 4. turdan katıldığı kupada ilk olarak Pendikspor'u 2-0'lık skor ile kupanın dışına itmişti. 5.tur karşılaşmasında ise TFF 1. Lig ekiplerinden Boluspor ile oynayan Antalyaspor bu karşılaşmadan da 1-0'lık skor ile ayrılmıştı. Kupada son 16 turunda ise bu sezonun kupadaki flaş ekiplerinden Bursaspor ile karşı karşıya gelen Antalyaspor deplasmanda 3-0'lık aldığı galibiyetin ardından adını çeyrek finale yazdırmıştı. Çeyrek final müsabakasında ise deplasmanda Sivasspor'u 1-0 ile geçen Antalyaspor adını kupada yarı finale yazdırdı. Yarı finalde oynanan derbi karşılaşamsında Alanyaspor ile karşı karşıya gelen Antalyaspor sahadan 2-0'lık galibiyet ile ayrılarak Ziraat Türkiye Kupası'ndaki ilk final biletini kazanmıştı.

KUPADA BEŞİKTAŞ'IN FİNAL YOLCULUĞU

Ziraat Türkiye Kupası'nda bir diğer finalist ise Spor Toto Süper Lig'in lideri Beşiktaş olurken, siyah beyazlı ekip kupaya 5. turda Tarsus İdman Yurdu ile karşı karşıya gelerek başlamıştı. Tarsus'u 3-1 ile geçen karakartal adını son 16 turuna yazdırırken Çaykur Rizespor'u evinde konuk ettiği karşılaşmada aldığı 1-0'lık galibiyetin ardından adını kupada yarı finale yazdırmıştı. Yarı finalde ise çok zorlu bir karşılaşma oynayan Beşiktaş, Konyaspor deplasmanında normal süresi 1-1 biten karşılaşmada penaltı atışlarının ardından kupada yarı final biletini kazanmıştı. Yarı finalde geçtiğimiz sezonun şampiyonu Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, normal süresi 2-2 biten karşılaşmanın ardından uzatma dakilalarında bulduğu gol ile 3-2 sahadan galip ayrılarak adını Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yazdırmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal