Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır?

Uzun ve sağlıklı saçlar için pek çok kadın her şeyi dener. Mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz zeytinyağı saça iyi gelir mi? Zeytinyağı saça nasıl uygulanır?

23.06.2020-12:25 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-12:24) Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır?

Yaklaşık binlerce yıldır zeytinyağını sağlık reçetelerimizde ve sofralarımızda, mutfaklarımızda kullanmaktayız. Zeytin yağı zeytin ağacının meyvesinden üretilen mucizevi bir yağ. Çok sağlıklı olan bu yağı kesinlikle mutfaklarımızdan eksik etmemeliyiz. Bütün bunlar dışında zeytinyağının saça, cilde de çok iyi geldiği söyleniyor. Ancak bu konudaki araştırmalar kısıtlı kalıyor saç bakım rutininize eklemek için dilerseniz öncelikle araştırmalara göz atalım;

Araştırmalar

Bilim adamları zeytin yağını şampuanın veya saç kreminin yerine koymasalar da zeytinyağının bu ürünlerle karıştırılarak saç kırıklarını düzelteceğini veya saçtaki nem oranını dengeleyeceğini savunmaktalar. Ayrıca 2015 yılında yapılan bazı araştırmalar sonucun bilim adamlarının gördüğü bir şey de yağların saçımıza nüfuz ederek su miktarını emmesi ve saçımızın tellerindeki şişmeleri azalttığı. Yani bu ne demek? Yani saçtaki o ağırlığı hafifletir ve de saçın aldığı hasarı azaltmış olur demek oluyor. Yapılan çalışmalarda zeytinyağının saça iyi geldiği gözlemlese de bili adamları yine de kesin bir kanıda bu kadar iyi geliyor diyememektedirler. Peki zeytinyağı saça nasıl uygulanır?

Nasıl Uygulanır?

Zeytinyağını saç bakım rutininize katmaya karar verdikten sonra bu uygulamayı ilk defa yapacaksanız öncelikle az miktarda zeytin yağını bir kaseye döktükten sonra saçınızı iki parçaya ayırıp saçınızın diplerine uygulayıp masaj yaparak uç kısımlarına doğru bütün saçlarına yaymalısınız. Daha sonra saçınıza bir bone geçirdikten sonra 15-30 dakika arası bekleterek saçınızı ılık su ile güzelce şampuanlayarak yıkamanız gerekmektedir. Ayrıca zeytinyağının bekleme süresi konusunda da birçok farklılık gösteren yazı okuyabilirsiniz bizim size önerimiz ilk etapta minimum süreler deneyerek bekletip bir zararı olmadığını anladığınız vakit bekletme süresini yavaş yavaş uzatabilirsiniz. Peki zeytinyağı saça nasıl uygulanır? Dedik ama hangi saç tipleri fayda görüyorlar birazda bundan bahsedelim.

Hangi Saç Tiplerine Yarar Sağlar?

Zeytinyağından tüm saç tipleri aynı oranda yarar sağlamazlar. Muhtemelen kuru ve kalın telli saçlar ince ve kuru saçlardan daha fazla yarar sağlayacaklardır. Eğer yağlı ve kırılgan saçlarınız var ise saçınız daha da ağırlaşabilir.

Zeytin Yağının Diğer Faydaları

• Çok fazla antioksidan içerdiği için erken yaşlanmaya engel olacaktır.

• Cildi nemlendirme özelliği olduğundan cildinizi hem nemli tutacaktır.

• Dudaklarınıza zeytinyağı ile şekeri karıştırarak uyguladığınızda ölü derilerden arınmak için mükemmel bir tarif olacak.

• Cildinizin topuklar gibi kuru bölgelerine sürdüğünüzde muhteşem nemlendirecek ve yumuşatacaktır.

• Birkaç damla zeytinyağı damlattığınız bir peçete ile bütün yüzünüzdeki makyajı çıkarabilirsiniz.

• Son olarak zeytinyağı bazı cilt problemlerinin de giderilmesine yarar sağlamaktadır.

Zeytinyağı saça nasıl uygulanır? Yazımızın sonlarına yaklaşırken birçok bilim insanın faydalı olduğunu söylese de kesin doğruluğunu söylemediklerini tekrar belirtmeliyiz. Bu yüzden saç bakım rutininize zeytinyağı eklemeden önce mutlaka alerjik bir durumunuzun oluşup oluşmayacağına dikkat edin. Eğer sağlığınıza bir zararı olmadığından eminseniz, zeytinyağını birçok farklı yolla kullanabilir saçınıza ve cildinize bakım yapabilirsiniz.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal