Zeytinburnu'nda Çocuklara Dilencilik Yaptıran Suç Örgütüne Operasyon: 31 Şüpheli Gözaltında

İstanbul genelinde metro, metrobüs, trafik ışıkları ve turistlerin çoğunlukta olduğu yerlerde, kadın ve çocukları dilendiren 31 şahıs ele geçirildi.

01.07.2021-09:11 - (Son Güncelleme: 01.07.2021-09:11) Zeytinburnu'nda Çocuklara Dilencilik Yaptıran Suç Örgütüne Operasyon: 31 Şüpheli Gözaltında

Henüz küçük yaşlarda dilendirilen küçük çocuklar günümüzde giderek artmaya başladı. İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde, kadın ve çocuklara dilencilik yaptırdığı belirlenen suç örgütüne ilişkin operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 31 zanlı gözaltına alınırken 12 çocuk ise zorla yaptırılan görevlerinden kurtarıldı.

12 ÇOCUK ÖRGÜTÜN ELİNDEN KURTARILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, bir suç örgütü tarafından il genelinde metro, metrobüs, trafik ışıkları ve turistlerin çoğunlukta olduğu yerlerde kadın ve çocuklara dilencilik yaptırıldığı tespit edildi. Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Zeytinburnu'nda Maltepe Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri operasyonda, içlerinde suç örgütü elebaşı A.Y'nin de yer aldığı 31 şahsı ele geçirdi. Sokaklarda dilenmeye zorlanan 12 küçük çocuk örgütün elinden kurtarılırken şüphelilerin belirlendiği adreslerde arama yapıldı. Gerçekleşen aramalarda 2 bin 500'ü metal toplam 7 bin 100 TL para, çok sayıda telefon, örgüt lideri A.Y. adına düzenlenmiş hesaba parça parça 120 bin lira para aktarıldığına dair banka dekontları yakalandı.

9 ÇOCUK AİLE VE SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNE YERLEŞTİRİLDİ

Zanlılardan 23'ü, verdikleri ifadelerden sonra serbest bırakılırken 8 şahsın emniyetteki işlemleri sürüyor. Yapılan operasyonda ekipler tarafından kurtarılan 12 çocuktan 9'u, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı yurtlara sevk edilirken, 3 çocuk ise ailelerine teslim edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal